Helgen

Jag har inte skrivit går eftersom jag har behövt fundera lite på framtiden. Ny uppstallning för Hisans del och hur jag skall lösa min tid... jag tar ju på mig lite för mycket. Jag skall titta på det första nya stallet nära Lund på tisdag. Jag behöver dessutom bestämma mig för vad jag skall satsa mest på. Det blir svårt att hitta ett stall som just nu fyller mina behov. Kanske kommer jag hitta den ultimata uppstallningen längre fram.
Det känns som om jag kommer att satsa på en uppstallning närmare Lund under vintern. Dels kommer jag kunna lägga mer tid på Hisan och dels behöver jag satsa på hans träning. Om ca ett år kommer jag behöva saman föra Lenas föl med Hisan på samma ställe för att kunna orka med att träna båda. Men den ultimata lösningen på det har jag inte hittat än. Jag kommer då att behöva både närhet till ridbana och travbana. Jag är dock ävertygad om att jag kommer att finna detta ställe. Det gäller bara att ha is i magen och det är inte säkert att jag kommer att hitta detta ställe just precis nu.

Gårdagen bjöd inte på någon ridning för min del. Hisan gick ett pass i padocken och en tjej från LARS var ute och testade. Det såg lugnt och harmoniskt ut så vi testar ett tag och ser om det fungerar.

Jag var i stället ute och joggade för att röra på mig. Ridningen kanske inte ger så mycket rent konditionsmässigt. Inte vad som märks till vardags men efter över 14 dagars träningsuppehåll kunde jag ändå springa på vanligt tid utan att känna mig anfådd så nog konserveras formen lite.

Idag har jag först varit ute hos Annette. Dagen bjöd på super väder ovh kanske en av årets sista sommardagar. Vi körde Amazing och tömkörde Krokodilen. Jag tog hand om Lena. Jag är sjukt sugen på att testa att skritta igång henne. Hon har blivit så fin över sommaren. Kanske jag skall våga mig på att tömköra i skritt och se vad som händer. Protesterar hon inte så kan jag kanske bygga vidare mot uppsutten skritt. Jag skall tänka lite på det i veckan.

Det var aldeles för fint väder för att inte rida Hisan idag. Jag var sugen på en uteritt så vi begav oss iväg. Revinge lockade. Jag red rundan över Prästgården. På vägen träffade jag på en annan ryttare som jag red om. Hon skulle sedan ta en annan väg och när våra vägar skildes åt fick Hisan ett spunk ryck. Han skulle inte och hoppade och lättade fram. Jag misstänker att överenergi i samband med att det är kul att äntligen komma ut var bidragande orsaker. Vi kom i vart fall iväg åt det hållet jag hade tänkt och begav oss ut på fältet. Hisan var vid detta laget mer än lovligt taggad så jag valde närmaste vägen till nästa grind och hemvägen. En liten galopp lyckades vi med... eller det är synd att kalla det för galopp för de flesta sprången var skutt och endast ett få tal normala språng. Dock var han så snäll att han inte drog ner huvudet utan mer gjorde stora skutt så min balans var orubbad.

I morgon blir det vila för Hisan. Jag skall på B-tränarkurs på Jägersro. Eventuellt släpper jag honom i padocken så han få gå av sig lite överenergi. Såret läker på bra. Nu är hålet helt borta så nu skall bara såret sluta sig om svullnaden helt försvinna.

Hisans forderstart skall läggas om. Han har ätit Krafft Groov 125 fram till nu. Jag vill få över honom på Lympos müsli i och med att det är närpoducerat (Höör) och dessutom är det GMO-fritt. Jag försöker ju äta sådan mat själv så varför skall Hisan äta sådant som är genmodifierat eller riskerar att vara det? Klimatsmart hästmat... he he

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0