Tempo

Idag har Hisan och jag varit iväg och galopperat. Nu när han är igång igen tänkte jag slå två flugor i en smäll och dels låta honom få utlopp för all energi och dels förbättra hans konditions som har sviktat lite de gånger vi nur har kommit iväg på tävlingar. Det är tydligen skillnad på energi och uthållighet... det är bara det att ingen har berättat det för den gode Hisan än...

I vart fall bar det av till Jans efter jobbet. Vi har tidigare haft bra resultat på träningen på hans bana så jag går tillbaka till det konceptet.

Väl framme när jag skulle öppna släpet var det en viss herre som definitivt kände igen sig. Hade han kunnat hade han vänt i släpet... tur att han är stor... och sprungit ut... det gick i vart fall i en rasande fart att komma ur släpet sedan när han fick. En viss herre trivdes visst hos Jan... det är ju det jag har sagt. Han stod sedan som ett ljust i stallgången trots flugor. Jag satt upp inne min vana trogen och red ut på banan. Hisan är ju väl bekant även med detta. Vi har ju tränat allt möjligt på den banan.
Efter en uppvärmingn med jogg ca 2000m gick jag över till galopparbetet.
I och med att vi har stått still så mycket i sommar blev det ingen fartfest utan först 2x700m lugn galopp. Sedan 2x700m i lite upptempo, dock inte något fyrsprång. Sedan 2x700m lugn galopp igen och så 1400m jogg för att varva ner innan det blev skritt till stallet och duch.

Hisan var med på noterna men han blev tröttare än han ville erkänna på detta pass. Nästa gång utökar vi dosen och min förhoppning är då att han till sist skall orka med de två rundor hoppning som vi brukar rida när det är tävling.

Men kul var det sa Hisan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0