Vacker höstkväll

Efter jobbet blev det Jägersro och rindning av Tysken. Det var ett bra tag sedan i och med att han har haft problem med ligamenten runt ena kotan fram. Nu verkar han vara på gång åt rätt håll och därför kunde det blir ridning igen.

Tysken är som jag tidigare berättat en riktig spelevink. Han har alltid något hyss på gång och man gör bäst i att inte sitta och sova på hans rygg om man säger så. Vad gäller själva ridningen så förstår han snabbt vad man vill få ut av honom men för att inte göra livet lätt för en så kommer han efter en stund på att han inte alls vill göra det han nyss utförde med bravur. Han kräver dessutom att man aktiverar honom konstant, annars aktiverar han dig i form av diverse skutt och hopp.
Nu har han inte bilvit riden på ett tag i och han förvånade mig faktiskt lite med att till en början vara mycket lugn. Vi skrittade ett varv på slingan och så länge vi var själva i lugn och ro så jobbade han super. Han var avslappnad och jag kunde flytta bogar och rumpan som jag ville. På väg hemåt när vi precis hade klivit av slingan var det ett helt annat ljud i skällan... då provade vi i stället lite olika jämfota hopp med sidokast och allmänt oavslappnade övningar.
Den gode Tysken lugnade dock ner sig igen men var lite på spänn resten av vägen tillbaka till stallet. Detta är som sagt ett riktigt busfrö men mellan hyssen känner man att han är mycket utvecklingsbar.

Hisan skrittades ut en liten sväng i sällskap med Hardy. Hisans uppförande gick inte att klaga på. Det börjar dock bli kyligare nu och man saknar nästan mössan på kvällen. Ritten blev därför inte allt för lång. Det var nog inte till nackdel för Hisan som fick ett bra mycket tuffare pass mitt i igångsättningen under gårdagen.
Såret läker långsamt. Men processen inuti är ju svår at se från utsidan och det var ju inifrån det skulle läka. Vissa dagar har det runnit lite men oftast är det tort. Han rullar sig med det ute i hagen vilket säkerligen hjälper till när det gäller vätskandet. Han är dessutom mycket mer medgörlig nu och jag får ta på såret om jag behöver med bara milda protester så som att han stampar med benet. Det är en klar förbättring då det var både sparkar och stegringar från början.
Näst nästa måndag är det återbesök i Hbg och jag hoppas läkningen har kommit bra mycket längre tills dess.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0