Hopp och skutt

Idag blev det hoppträning. Inte den vanligt varianten utan i Granelundshallen för en hippolog. Jag red för henne en gång i vintras också. Det är bra att det finns andra ställen att vara med på när de vanliga träningarna inte blir av.

Jag befarade att vi skulle vara i det lilla ridhuset som är mini mini men som tur var höll vi till i det stor. Det är sjukt stor skillnad för Hisan.

Nu blev det i och för sig kalabalik till en början. Först fick jag knappt på honom sadeln då han fånade sig eftersom det var två släp mellan honom och hans stallkompisars släp. Sedan när jag väl hade klätt på honom och kravlat mig upp visade det sig att de andra hästarna som vistades på utebanan var allt annat än tama vilket tyvärr smittade. Vi formligen hoppade och studsade in i ridhuset där vi skulle hålla till och jag trodde att jag skulle landa vid sidan om ungefär hur många gånger som hellst.

Väl inne i ridhuset var han först mycket spänd men så fort han slappnat av hoppade han riktigt fint.

Själva träningen gick ut på att vi skulle rida över bommar i trav. Flytta dem undan skänkeln före och efter och göra tempoväxling där emellan.

Hisan svarade bra och kändes fin.

Sedan när vi kom till hoppningen var han först mycket spänd och svårreglerad. Först gick han inte fram. När jan sedan ökade lite så så fort jag ville bromsa minsta lilla blev det tvärnit. Mycket ryckigt med andra ord.

Vi hoppade ett par linjer på mycket låg höjd till en början. Sedan när hindren kom upp på 1.10 nivå lossnade det lite och vi kunde rida med mer rytm och tryck så som det skall vara.

Så träning som innan den riktigt startade var en katastrof slutade rikigt bra. :D

Nästa vecka hoppas jag kunna få rida för min ordinarie tränare och då ute också. Det blir nog avgörande för hur nästa helgs tävling skall gå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0