Underbar helg

Nu, lagom till helgen har vädret ordnat upp sig och jag har fått massor gjort. Dock inte allt. Jag borde ha bokfört... men det har jag inte hunnit med... kanske hinner jag börja i kväll.

Jag har dock inte ridit så mycket i helgen... men jag har sprungit. Det var minsann inte igår. Men orken finns kvar. Jag springer på samma tid som innan, utan att få håll. Tänk om vikten skulle kunna uppföra sig på samma sätt...

Igår var jag först nere hos Lena med fölis. Vi påbörjade nytt hagbygge men kunde inte slutföra då vi inte fick ner stolparna tillräckligt långt.

Lilla fölis fylde igår två veckor


På eftermiddagen åkte jag med Hisan till Annettes granne som skulle prova honom för evetuellt tävlande. Jag har funderat på att be någon mer rutinerad än mig att tävla honom upp i klasserna. Han behöver rutin och jag har svårt för att ge honom det när jag inte har det själv.

Tjejen som provade honom träffade jag under B-tränarkursen och hon har fina meriter upp till 1.45 och har ridit juniorSM för något år sedan.

Hon testade honom i sitt ridhus och Hisan uppförde sig som en dröm. Så fint som han bjöd på hindren och så väl som han hoppade. Hon red honom mycket mjukt och fint och det såg väldigt harmoniskt ut. Hisan är ju inte den som inte säger vad han tycker, och han verkade trivas med henne i sadeln.

Jag skall själv tävla nästa helg och sedan skall vi försöka lägga upp en plan tillsammans. Det första målet är att få honom stabil på 1.20 och sedan får vi se hur långt vi går. Jag hoppas att han kan upp på 1.30 i alla fall i år. Men vi får se.

Idag red medryttaren och jag lite dressyr i paddocken hemma. Han var utan graman och jag tyckte ändå att jag hade en bra form på honom. Dock måste vi jobba massor på de där övergångarna... grr...
Hisan uppförde sig super idag också. Bara nu min ork håller i sig så att jag pallar att motionera honom så mycket som han kräver så kanske vi är över den där jobbofasen med allt för mycket bock och brall och kan jobba i mer harmoni. Jag hoppas det i alla fall.

Nu på kvällen vara jag nere hos Lena och fölet igen. Jag lyckades med Annettes hjälp att fånga henne i hagen och kunde stå och klappa henne ett bra tag. När jag väl har fångat henne så finner hon sig bra i att bli klappad... men att fånga henne är ett helt företag.

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0