Markarbete

Vi var i Stallerhult igår och red markarbete. Eller rättare sagt de andra hoppade men jag undvek det. Anledningen till att vi höll oss på marken är att Hisan i morgon skall hoppa två stora klasser och dessutom gå en tredje på söndag. Det kan räcka med hoppning så för denna veckan.

Det blev också mycket sent igår kväll. Någon ork att skriva då fanns inte. Det var på sätt och vis synd för det blev en mycket insprierande träning men tyvärr är jag så pass trött idag att jag knappt kommer ihåg vad vi gjorde. Eller nu överdrev jag men det där med att anteckna direkt är inte alls tokigt.

Upplägget var stor variation på övningarna och vi red omväxlande öppna, volter och hörnpasseringarna. I slutet blev det även förvänd galopp. Vilket vi hade en stor fördel av att jag gillar att drilla Hisan i.

Första övningen var öppna på långsidan med en volt mitt på sedan öppna igen, öka på kortsidan för att sedan direkt gå in i öppna igen på nästa långsida och mitt på en ny ökning för att sedan gå tillbaka till öppna.
Shit vad rörigt det låter, turligt nog var det inte lika rörigt i verkligheten.
Hisan fungerade super i vänster varv men i höger flöt han iväg i öppnan.

Vi övade sedan hörnpasseringar där sneda bommar stod utplacerade i hörnen för att tving ut oss. Övningen gick ut på att vi inte skulle bromsa in mot hörnen utan snarare rida framåt. Hörnet bromsar i sig och bromsar vi då dessutom tappar vi ju allt.
Övningen utveckades sedan till att bli en serpentin runt bommar på kortsidan där vi skulle försöka svänga utan hand och bebehålla bjudningen.

Vi red även en övning på en 10 metersvolt med travbommar där hästen inte skulle tappas ut utan spåra väl och räta ut sig och bjuda fram över bommarna.

I galopparbetet fortsatte vi runt bommarna på kortsidan utan att tappa bjudningen. Vi testade även att rida mot en snedlagd bom som hästen skulle hoppa mitt över om vi gjorde rätt. Annars inbjöd den till att hästen sprang förbi den i och med att den var sned.

Jag avslutade passet med att rida lite linjer som involverade förvänd galopp när de andra hoppade några hinder.

I fredags tömkörde jag Hisan. Han hade fått ett litet skav av dressyrsadeln och jag ville bespara honom min tyngd. Kanske blev det ett dåligt upplägg inför tävlingen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0