Nationell tävling på Flyinge

Vi startade med att Sara tävlade Hisan åt mig på Flyinge i våras. Nu avslutade vi det där också.

Det kommande tävlingsupplägget blir två tävlingar i september då jag själv rider 1.10-1.20. Sedan är det en pay & jump på Flyinge (1.15-1.25) i början av oktober som jag också planerar att rida själv. Resterande del av hösten och vintern skall vi trimma, trimma och trimma ännu mer.

Vad Hisan behöver för att utvecklas vidare är att mer kunna vara på bakdelen. Han hoppar fint över hinderna även när de högre och vi har kommit dit hän med honom att i de lägen då han tidgare tvekade att hoppa så klipper han nu i ändå och suger mot hindren.
Tord pratar om statisk träning och med det menar han samling så det skall vi öva på. Vidare kommer vinterträningen att fokuseras på studsar för styrkan och för att få honom att hoppa rundare. Jag skall också fortsätta med Vombandet för att också få styrka där.

Gårdagens starter gav tre nedslag i 1.25. Hisan var inte riktigt framme och därför stämde inte distanserna.



I 1.35 klassen var hindrena verkligen maxade. Hisan tog i bra men samma här. Han var inte helt framme utan lite framtung och då kom nerslagen som på beställning. Han samlade på sig mer än 20 fel och blev därför utesluten. Dock fick han avsluta banan.
Höjden är inte problemet utan det saknas träning runt om kring.



Inför söndagen laddade Hisan genom att vara med tjejerna i hagen. Han fick träffa en ny hästflicka som var brunstig till tusen och direkt fattade tycke för honom. På kvällen skrittade jag ut honom en runda och red skolor och böjde.

Dagens start i 1.30 var mycket bättre än gårdagens. Han var lite mer där han skulle vara men det stämde inte rikigt. Tre hinder föll idag också.



Jag tror att det är helt rätt att backa lite nu och gå till ner en klass. Samt att öka på intensiteten på träningen. Hisan har ju gjort stora framsteg, jag är verkligen nöjd med honom även om placeringarna låter vänta på sig, jag är säker på att de kommer.
Jag har nu dessutom dragit åt bromsen lite för mig själv för att jag skall orka så det är helt rätt att inte kuska runt på tävlingsbanor hela helgerna utan då skall jag se till att vila.

Jag har lite planer för vårens tävlande som bland annat kommer att innefatta att jag skall rida för att försöka kvala in till the tour of amatures i Falsterbo själv. Jag skall därför jobba på det där att inte tycka att 1.20 är för högt rent mentalt. ;)

Det kommer att bli en intressant höst och vinter tror jag. :D

Kommentarer
Postat av: Ullis

Glömde lägga till att jag har varit nere och ridit Lena idag också. Inget nytt där. Det flyter på med korta pass. Hon utvecklas. Det bästa idag var nog ändå att fölis kom fram och lät sig borstas och klias självmant. :D

2010-08-29 @ 17:45:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0