Tre ston och en valack

Det är vad jag har tränat idag. :D

Dagens hästaktiviteter var först en något flängig ritt på tippen med Hisan. Jobbade på framåtbjudning och därav flänget. Vi växlade mellan fullfart framåt till stopp för att passera en tant med två taxar. Stigarna på tippen är inte så långa och därför passerade vi tanten en massa gånger. Till slut skämdes jag nästan. ;)
Fint uppförande från Hisan i alla fall.

Därefter körde jag ett jobb med Karin. Det är typ 9 månader sedan sist. Hon har varit skadad länge men nu verkar hon vara igång igen.
Hon var mycket trevlig att köra idag. Jag hade glömt hennes tussar i öronen men trots det och med en superlång käk var hon som en dröm att köra. Hon var pigg och framåt men lyssnade och tog det lugnt. Hon börjar nog bli klok, så där som de blir på äldre dar. För hon är ju 9 nu. Det är gamalt för ett travarsto. I vart fall sprängde vi knappast ljudvallen idag. Första gången i vagn efter skada bör gå i lagom maklig fart. Men hon är på G igen bara hon håller.

Sedan blev det en tur med Crazy Diva Gold. Jag hade mina ryelser med tanke på förra gången jag satt upp bakom henne. Denna gången var jag dock själv på banan och jag hade sett till att jag hade korta tömmar. Hon var dessutom försedd med tjockt nosludd (markbländare på travspråk?). Det gick i makligare takt idag. Inget pullande. Men inte heller någon riktig fart i damen.
Hon kastade sig dessutom i galopp tidigt under jobbet. Tydligen är det så hon gör i loppen också. Hon verkade ta i själv och när hon då fick lite lite töm så släppte hon allt och kastade sig i galopp.
Mot slutet skulle jag köra till ordentligt på sista intervallen enligt Jans önskmål men då knäckte madammen käken så det blev inte så mycket med det.

Slutligen blev det ett jobb med en av Görans hästar. En mycket snäll madam efter Gidde Palema. Hon gjorde allt rätt förutom att hon inte tog i utan fick drivas konstant för att ens springa på en 40 tid.

Himla kul att köra lite igen. Jag saknar ju rutin och för att få den måste man ju köra många. Roligast var förstås Karin, men så känner jag ju henne bäst och vet hur hon fungerar i vagn.

Hisan hade också besök av massören idag. Han hade lite låsningar i nacke och ländrygg på vänster sida. Sedan hade han lyckats med att låsa bäckenet också (känner att jag använder fel term här).

Massören tyckte precis som jag att Hisan börjar tappa nu på betet. Det är ju inte så många dagar kvar för honom nu. Fram tills han kommer in på box kommer han att gå täckad nattetid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0