-10

Så kallt har vi det i kväll... brrr

Efter som vägarna ändå är hyfast farbara begav vi oss ner till Stallerhult för hoppning.

Dagens träning var upplagd med mycket framridning och lite mindre hoppning. Det var super... och hästarna blev väl genomridna och hoppade än bättre när vi väl kom dit.

Framridningen var till en början med fokus på halvhalter och övergångar. Vi red på volt och gjorde avsaktningar och halter. Det låter ingen konstigt men när fokus kommer på det blir det en helt annan sak.

Hisan kändes super och efter en stund kom han till att arbeta bra. Jag kunde till och med sitta ner i traven på honom i hoppläder utan allt för stor ansträning... det tar sig.
Övergångarna blev också fina efterhand... med andra ord är det fram som gäller och inte slarva med halvhalter så kanske vi kommer någon vart även i dressyren. ;)

Vi avslutade uppvärmingen med att från galopp till trav till skritt till trav till galopp plocka bort moment så att det bara blev en halvhalt i galoppen kvar.

Sedan gick vi över till att hoppa en linje med räcke 16 meter studs med 3 meter till nytt räcke 16 meter. det skulle vara 4 språng in och 4 ut.

Det tog ett tag att få ordning på rytmen.

Därefter blev studsen ombyggd till en oxer som skulle ridas med 5 språng in och 4 ut från ena hållet och tvärt om till andra.

Slutligen höjdes hindren för mig och jag fick helt plötsligt bekymmer att fatta hur jag skulle kunna hoppa på 4 in för att sedan komma fram till räcket på 5 ut. Över oxern tog Hisan i och vi kom ut på 4 språng trots att det skulle vara 5. Det tog som sagt ett par rundor innan jag fick till det...

Vi hoppade också räcke på böjt spår till oxer och sedan ut på räcke rakt fram... hängde ni med?

I vart fall var Hisan superfin och det kändes bra.

Jag hann också med att klappa på fölis nu när vi ändå var nere.  :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0