Tenta

Idag var jag ledig för att skriva tenta.

Vad jag kan säga om den är att det kändes bättre än i somras men jag är tveksam till att jag har klarat den. Det är bara att ta nya tag. Det kommer en omtenta till i januari. Den siktar jag på.

Eftersom jag var ledig hann jag med att rida i dagsljus.

Jag började med Lena. Hon var riktigt go idag. Jag red mycket flytta framdel och bakdel och försökte få till en böjning i henne. Det käns riktigt hur jobbigt hon tycker att det är men som vanligt är hon ambitiös och gör det man ber henne om med bravur. Jag tyckte att hon lossnade bra. Idag fick jag bara till galoppen en gång utav många försök, bättre en än ingen. När jag ber henne om att flytta bakdelen i skritt och hon blir ivrig tar hon liksom självmant ett galoppsteg.

Det blev inget Lena-moment men hon kändes bättre än på länge. Till en början hängde hon mycket i vänster tygel och var framtung. Det blev som sagt bättre men inte helt bra.

Skönt med en fin och mysig ritt med andra ord. Att rida ut på henne själv är mindre stressande för henne i vilket fall och jag tror att hon stundtals uppskattar det mera.

Därefter red jag ut på en kanonfin Hisan. Kanske är det kontrasten som får mig att fundera också, jag har ju även en fräsch Sir Remington att jämföra med. Hisan fick väckas lite först men klev sedan på med stora kliv.
Han var lugn och avslappnad idag trots att han vilade igår, men också vaken och tittade ibland mycket på konstiga tingestar så som soptunnor och rådjur. Inget konstrande idag ändå utan bjudning. Härligt.

När vi kom till en bra galoppväg lät jag honom sträcka ut rejält och idag bara var allt perfekt, bara ren glädje.

Nu i kväll har båda hästarna fått nya skor och snösulor dessutom. Nu blir det väl ordentlig tö bara för det, men då får jag lägga om skorna och plocka av snösulorna för jag tror inte att någon av dem kommer att gilla att gå med dem på barmark. Eller jag vet att Hisan inte kommer att fixa det i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0