Tusen ljus

Det blev en lite väl livad ritt på Hisan idag... i vart fall när man betänker vilket underlag det var... totalt sett blev han inte riden tillräckligt men det räckte för mina nerver i vart fall.

Efter helgens töande var vägarna veritabla isbanor. Hisan är ju väl broddad och nu med snösulor hade han fint grepp... jag var glad att jag satt på för jag hade inte kunnat gå på den isen trots bra skor.

Vi kom en bit på vägen och Hisan var pigg men samlad. När vi hade svängt upp mot vägen som bär till avlånga skogen var det mer snö i kanten och där kunde vi trava lite.
Jag upptäckte tidigt att vi hade en, vad jag då trodde, bil bakom oss. Den körde långsamt och när den började komma nära var vi precis vid ett fält som ligger i träda som vi kunde rida på innan snön kom. Normalt sett tycker jag inte att det brukar behövas att lämna vägen bara för att det kommer bilar, han brukar inte reagera, men idag fick jag för mig att det var en bra idé. Och när jag vände mig om insåg jag att det var det absolut bästa jag kunde ha valt. Bakom oss hade vi en lastbil med släp och tusen ljus... den försökte köra sakta förbi oss men då isen var mer som en tvättbräda än plan just där så skramlade den som jag vet inte vad.
Hisan hade vilat igår och det blev lite väl bra för en lite Hisan... jag hann tänka: Nu far jag av! Minst tre gånger innan vi hade kommit till sanns och kunde fortsätta vår ritt.

Jag red in i avlånga skogen och Hisan var konstigt nog avslappnad. Vi tog en liten galopp men mina nerver var minst sagt i obalans så vi vände och skrittade hem.

Det var kallt idag och jag frös något så in i...

Det är bara att inse att detta var sista uteritten tills det kommer mer snö eller töar igen... isbana är lite för bra för att det skall vara kul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0