Ridhuset

Idag kom jag då iväg till ridhuset men innan det var jag inne på Jägers och red Sir Remington i snön. Snön kom alltiså uppifrån i små mängder idag... men likväl skulle vi tydligen ha mera. Och kallt var det. En plusgrad igår och 5 minus idag. Brrr.

Sir var först sur när vi kom ut ur stallet. Som vanligt är han en gentleman så även om han var sur så var han det med motta.
Det gick snabbt över och vi hade en mysig men kall tur.

I ridhuset var Hisan först lite spänd. Jag tror att han blev stöd av de andra ekipagen men undan för undan slappnade han av. Han kämndes mycket "starkare" i galoppen idag och han tollererade att jag gick på honom lite. Han går i och för sig gärna lite utåtställd i vänster varv. Det har varit ett problem som vi har dragits med ett bra tag nu. Jag tyckte ändå att jag fick tag i honom där och det blev bättre. Vänstergaloppen har hela tiden varit rundare men han är svagare/lojare där. Jag får vara på honom för att han skall tänka fram och inte "dö" i energi. Vi jobbar på det och vi är på väg mot att bli bättre det märks från gång till gång.
Högergaloppen var för bara någon vecka sedan platt och matt men nu är han riktigt igång och han är starkare här än i vänster. Nu har han dessutom blivit rundare i galoppen också så visst går det framåt.
Jag red även skänkelvikning i galopp och högergaloppen är jobbig sidverts men med hör i hop med det där att han gärna går ställ åt höger i vänster varv. Det märks i höger öppna och i skänkelvikning undan höger skänkel i alla gångarter.

Hisans massör kommer i morgon och jag tänker nämna det för honom så får vi se.

I övrigt är han mycket finare i kroppen än tidigare och den stora problematiken som han har haft i bogarna verkar ha försvunnit. Viss problematik finns ju kvar i och med vad jag skrev innan men på det stora hela är vi igenom vissa saker verkar det som.

Förövrigt vågade jag mig iväg till ridhuset i Flyinge i dressyrsadel och vita lindor. ;)
Jag skall stoppa om den sadeln också till sommaren, då skall jag också se om jag har fått i ordning på grejerna tillräckligt för att våga mig ut på dressyrtävlingsbanan igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0