Bra och dåligt

Jag skall börja med det som är bra.

Jag fick Hisans provsvar idag. Det var ingen tumör. Ni kan tro att jag har varit rädd för att det var det. Speciellt när veterinären sagt att de skickade provet enbart för att körteln inte såg ut som förväntat. I stället var det ärrvävnad med en kronisk inflammation. Jag kommer få en lång förklaring i medicinska termer sedan. Spännade spännande.

Sedan börjar svullnaden ge med sig. Såret vätskar fortfarande men det går åt rätt håll och nu syns det tydligt.

Igångsättningen går super. Idag red jag ett lätt jobb i paddocken och för första gången på länge var det minimalt med motsånd i honom. Han hytte med något ben när jag bad om sluta och flytta bakdelen men inget annat. Högergaloppen var också ok. Rund igen och rytmisk. Massören gjorde susen med andra ord.

Vad går mindre bra då. Jo igår hade han dragit sönder hästen Mayas ena täcke. Och idag jagade han henne i hagen. De har inte varit på kant tidigare men nu var han tydligen rikigt elak mot henne. Så kan vi ju inte ha det. Nog för att vi människor inte skall försöka påverka deras rangordning men detta känner jag inte igen. Han kan gnabbas och nappa i täcken. Han brukar inte eller har inte tidigare jagat någon häst tills den nästan stupar. Varför nu detta? De har ju dessutom gått ihop ett tag och är boxgrannar.

Är det inte ett bekymmer är det nästa. Slutar han inte kommer han att få stå själv. Det vill jag inte egentligen men vad skall jag göra? Jag håller ju på att sätta igång honom så att han får jobba mer. Visst är det snö nu och inget att mecka med hela dagen men de går i en större hage och kan springa. Jag blir knäpp. Det hade varit enklare om djuren hade förstått konsekvenserna av sitt handlande.
Hade inte Lena varit dräktig hade hon fått tukta honom.

Jag tror mig kunna se att han trivs på detta stället. Det är ett lugn över honom som han inte har haft sedan Jans stall. Jag har dick fortfarande lite problem under ridningen som jag inte hade där men det verkar kunna gå åt rätt håll där med nu. Jag känner mig positiv på det planet. Men han gillar ju inte att gå själv så varför skall han då straffa ut sig... det var väl det där med handling och konsekvens då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0