Hoppträning 1 av 2

Dressyrtränigen igår blev givetvis inställd... som vanligt med andra ord. Trist som bara den.

I stället hann jag i och för sig med att fixa en massa ärenden som jag annars inte rikigt visste hur jag skulle få tid till men ändå.

Hisan fick bli tömkörd i paddocken och det gick bra. Som vanligt är han midre bockig då... Han fick gå ganska mycket och jag jobbade mycket med avsaktningar. Jag har ju inte så mycket erfarenhet av tömkörning så riktigt hur jag skall få honom att gå skolor och sådant har jag inte klurat ut. Jag funderar på att anmäla oss till en kurs men den ligger i samma vecka som Lena kanske fölar så det känns som en du idé att anmäla sig.

Idag bar det i stället av till hoppträning. Det är verkligen evigheter sedan vi hoppade. Jag har lånat Annettes fina transport för ändamålet. Den har dubbdäck och det är ett krav för att jag skulle våga mig ut idag.
Nya bilen som föresten är en BMW X3 uttagen 2006 om jag nu har missat att skriva det, fick verkligen ett test idag och den gick som ett spjut genom all snö och det kändes knappt att Hisan stod i släpet bakom.

Det var A-tränaren Leif Nilsson som höll i träningen som var förlagd till Karupslunds ridhus i Blentarp. Det är genom stallägaren som jag fick tillfälle att vara med här. Tydligen bjuder Stall Karupslund in sina tidigare kunder till träningar ett par gånger om året. Ett trevlilgt sätt att se hur de slålda hästarna utvecklas och trevligt att få komma till träningar för väl meriterade tränare också.
Jag har ju träffat en av ägarna till Stall Karupslund genom B-tränar kursen jag gick i höstas också.

Hisan och jag var dock mycket ringrostiga idag. Det är ju evigheter sedan vi hoppade senast eller i alla fall minst en månad. Vi är ju nyss igång också. Men vi tog det lugnt och hoppade inga stora språng utan koncentrerade oss på teknik och basic.

Till en början var det bommar som gällde. Det är verkligen inte vår starka sida och vi lyckades nästan krascha i travbommarna hur nu det gick till...

Hoppningen gick sedan bättre även om det fösta hindret som skulle travhoppas kändes lite avigt. Vi gick sedan vidare till en kombination med ett galoppsprång emellan där allt började komma på plats igen.
Ju fler språng vi tog ju mer lossnade allt och de sista sprången kändes super.

Hisan bjöd på hindren idag. det var en härlig känsla och jag måste medge att jag var lite rädd för att han skulle fyra av några rejäla brallar på kuppen men de uteblev till min stora glädje.

Jag fick som vanligt en hel del tillsägelser om mitt överliv men också beröm efter hand för att jag lyckades göra förbättring i min sits.

Jag ser nu fram emot morgondagens pass. :)

Jag har även varit inne på Jägersro och ridit Winello idag. Kallt som bara den var det. Vi skrittade en lite runda med gramanen på. Jag var inte ute så länge med honom utan avbröt så fort han svarade korrekt på graman och övrig ridning. Jag tror på att det positiva i att avbryta tidigt i början när man introducerar ridning framför att tragla för länge. Motion får ju ändå hästen på annat vis än genom ridningen. Planen är ju att få honom att fattad et där med att bli riden så fort som möjligt och så länge det då är kul så är det ju bara ett plus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0