Ökänd

Hisan har nog snart straffat ut sig från Helsingborg tror jag. Jag undrar verkligen om han kommer att vara välkommen nästa gång.

Tydligen hade han levt rullan med dem på uppvaket igår. Det hade tydligen gått super att veva med frambenen mot de som kom in i boxen även i groggy tillstånd.

Idag skulle de sedan medicinera honom men de fick inte komma permanentkanylen nära nog för att ge honom det.

Jag var hemma här i godan ro och lagade lunch när jag fick ett samtal om att de inte kunde medicinera honom och ville att jag skulle komma upp eftersom det fanns större chans att jag skulle komma nära nog. Det som var lite kul med det hela var att det var samma djursjukvårdare som var med sist han var inlagd för sårvård.
Jahapp, det var bara att lämna allt och sätta sig i bilen och åka 40 minuter enkel väg. Jag som skulle vara hästfri och åka skridskor var det tänkt. Eller, det är klart att jag gör allt jag kan för min älskade häst.

Jag möttes av en hyfsat glad men lite vaksam Hisan som absolut inte ville att jag skulle ta i hans grimma. Förutseende nog hade jag med mig en påse morötter och med ett grimskaft på och en ryktborste i ena handen medan jag proppade i honom morötter fick honom snabbt på bättre idéer.

Med djursjukvårdaren i grimskaftet lyckades jag efter en kort instruktion få i en stegrande och sparkande Hisan domosedan i kanylen. Dosen var låg men tillräkligt för att djursjukvårdaren skulle kunna ge honom mera.
Även en drogad Hisan som står med huvudet i markhöjd kan streta emot när man skall göra något som han tycker är obehagligt så det var inte helt utan protester som förlängningen på kanylen kunde sättas. Den fick dessutom en extra förlängning som fästes med en klisterlinda runt halsen på honom. Såret tvättades sedan ordentligt. Resten av medicinen skulle han få när han hade piggnat till och jag hade åkt. Jag hoppas att det gick bra.

Opererande vetrinär var där idag och det var bra att kunna få prata med henne. Lymfknutan är ju skickad på analys och hon tyckte att det var lite skumt att den reagerade som den gjorde. De hade inte hittat några basilusker i den. Vi får helt enkelt se vad svaren visar.

Det var i vart fall skönt för mig att se att han under omständigheterna mådde ok.

Under tiden får jag hoppas att Hisan inte gör livet allt för surt för personalen. Han har typ 3 olika skyltar utanför boxen som det står "Varning", "lätt både fram och bak" och "tag absolut inte bort förlängningen, stickrädd" på.

Han är ju inte elak, han vill bara tala om att det är obehagligt och gör ont. Sedan att han gör det lite plumt är ju en annan sak.

Kommentarer
Postat av: emmy

oj oj lille gubben. De kan ju skriva på dörren "varning för häst" =)

2010-01-10 @ 12:46:42
Postat av: Ullis

Jag har en sådan skylt liggande här hemma ;)

2010-01-10 @ 14:21:39
Postat av: Linda

Hehehe, han är inte elak han är bara otroligt pjoskig :-). Har haft en sån...

2010-01-10 @ 18:26:55
URL: http://kanariebloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0