Skritt i snön

Vintern håller i sig. Det gör också följetångerna om värmen både i bilen och i lägenheten. Just nu orkar jag inte ta tag i värmen i lägenheten. Det får vänta till nästa vecka.

Bilen är på verkstaden. Det var tänkt att jag skulle få den tillbaka i tisdags.... men så blev det inte. Jag har nu i och för sig fått en liten Skoda till låns så jag kan ta mig till stallet i alla fall.

I måndags ringde jag dessutom till Hgb om tid för operation av Hisan. Jag är hemskt kluven till detta. Det är inte helt riskfritt att söva hästar, ändå görs det hela tiden med gott resultat och det går oftast bra. Men detta är ju min Hisan det handlar om och då blir jag nervös. Det finns inte något vettigt alternativ så som jag ser det. Lymfkörteln har hållt sig lugn i ett halvår men nu har det ju blossat upp igen. Det kan inte heller vara nyttigt att behandla honom med penisilin en gång i halvåret.
Dessutom vet jag inte hur mycket den påverkar honom. Han verkar inte allt för påverkad men vad säger att han inte känner sig lite hängig men biter ihop? Han har inge feber, men det säger inget heller. Han är ju pigg men han kanske hade presterat bättre om han inte hade denna infektionen igång. Vad är det som säger att det inte sker en reaktion i kroppen även om körteln är liten. Den har ju inte helt gått tillbaka utan den har hela tiden varit förstorad. Dessa frågor får jag nog aldrig svar på.

I vart fall skall jag låna Jans buss för att komma upp till Hbg. Jag trodde ju att jag skulle fått min bil tillbaka när tiden bokades och jag vill inte boka om tiden bara för att bilen krånglar... det är inte så lätt att få tider så snabbt som passar bra.

Förutom miljoner av frågor och annat krångel så vad har vi då varit ute lite Hisan och jag.

Mycket lite måste jag säga. Det är ju ett tunnt snötäcke och stenhårt i marken. Halt och knöggligt... vilken super kombo...not.

Utan dragbil blir det inte heller någon ridning i ridhus så kvar blir då skritt.
I tisdags blev det en halvtimmes skritt i mörker. Jag dristade mig till att rida i dressyrsadeln nu när jag inte skulle testa någon av de snabbare gångarterna. Hisan gillade sadelbytet och skrittade på mycket villigt. Jag red öppnor och slutor och skänkelvikningar efter bästa förmåga utefter vägen. Jag försökte mig även på lite tempoväxlingar i skritt... det låter som om det är fel benämning på det när det handlar om skritt... det är ju inte så mycket tempo. Hisan svarade sådär på det.

Igår var jag ute och skrittade igen. Lite längre tur när det var ljust ute och vi dristade oss till att ta en trav i runda skogen. Underlaget var inte super och jag kännde mig vinglig i dressyrsadeln. Hisan var än mer med på noterna än dagen innan.
Nu väntar vila för hans del efter operationen som sker i morgon fredag om jag inte redan har skrivit det.

Jagvar även och red Sir Remington igår. Han är i en grym form nu. Dessutom upplever jag honom som mer liksidig än tidigare. Motigheten i höger varv är i princip helt borta och så har han slutat med sina tokerier när han skall ut ur stallet. Uffe är också mycket nöjd med hur han tränar så det blir nog super till starten i helgen. Lätt jogg med tempoväxlingar och det vanliga arbetet på volten var vad vi gjorde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0