Vildsvin

Hisans temp var 37,6 idag och jag begav mig ut på en ridtur i och med att han hade fått snösulorna på.

Vägen in i den "avlånga skogen" vid golfbanan såg inbjudande ut. Hisan var lite motig vid t-korset när vi skulle åt det hållet men i övrigt var det inga bekymmer förrän vi kom dit. Det var tydligen flera som tyckte att skogen var en bra idé. Innan vi kom in där var han avslappnad med väl där inne upptäckte Hisan de små svarta djuren som smög i skuggorna. Han stelnade genast till och trots att vi vände var det ingen hejd på honom.

Från att ha varit pigg men ändå avslappnad precis så som jag vill ha honom blev han tvärt om... spänd och opåverkbar.
Filten gled på sniskan och sittandes på en spänd brallande häst är det lixom inte läge att rätta till den så jag hoppade av, gick ur skogen och lyckades med att ta mig upp på honom igen med hjälp av en stenmur. Jag har i princip reklamerat alla mina ridbyxor så jag hade jeans på mig... det är inga bra byxor för ridning... de är stela. I dressyrsadeln är de stela, de är bättre i hoppsadeln när man väl kommit upp men det är ju synd att säga att man är smidig upp och av hästen... ja ja.

Jag red en liten bit på en vilt grymtande, brallande och taktande Hisan som lekte stjärnkikare... efter ett kort tag gav jag upp. Han har ju vilat en massa och jag har faktiskt varit förbluffad över hur lugn han har varit så här kom väl bakslaget.

Vi gick hem tillsammans i ultra snabb skritt och jag fick göra mitt bästa för att hänga med och inte halka samtidigt. Det var ju bara Hisan som hade broddar.

Väl hemma fick han springa av sig i padocken utan sadel. Det blev en del brallar men han hinner inte riktigt få upp farten. Förhoppningsvis skall han vilja springa mer i hagen i morgon nu när han har bättre grepp.

Jag satt sedan upp och kände lite på honom under avslappnade former. I padocken fanns där fokus. Tur det i alla fall.

I morgon skall jag försöka jaga rätt på ett vinterdäck till släpet. Sedan skall jag bege mig iväg till ridhus för mer seriös ridning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0