Vitt, vitt, vitt och hoppträning 2 av 2

Det verkar inte vilja sluta snöa. Idag har det kommit konstant hela dagen. Får man tro rapporterna så kommer vintern att hålla i sig dessutom.

Vi gav oss ändå av till dagens träning. Och kombinationen Annettes släp och nya bilen är verkligen en hit, vi tog oss fram stabilt och säkert trots all mod på vägen. Härligt!

Hoppningen gick också super. Hisan kändes mycket fin och mjuk idag, det där med två dagar på raken är nog inte helt fel ibland.

Vi fortsatte med olika linjer med enkla kombinationer. Vi red också lite omhoppningssvängar på plankhinder, hindren var lite högre idag. Liksom igår var Hisan mer hungrig på hinder men efter att jag och stallägaren som skulle hoppa lite lägre  på de avslutande övningarna fick vänta lite blev Hisan "kall" och tjurig. I första anridningen var han inte med alls men efter lite jävlarannama och övertalning kom han igång igen och hoppade super. Vi måste jobba på det där för det är ett ständigt återkommande problem på träningar. Nu var det ju dessutom extra kallt och det främjar ju inte mjukhet direkt.

Hopptränaren tyckte att jag skulle sätta på honom en martingal. Det har jag i och för sig aldrig prövat. Jag tycker inte att han far upp med huvudet något nämnvärt. Dessutom har jag ingen heller... men det går ju att åtgärda.

I det stora hela är jag supernöjd och det var en mycket inspirerande helg där jag kändes att vi utvecklades bara mellan dessa två dagar. Nästa täning blir förhoppningsvis i nästa vecka men det beror på "släpsituationen" och Piia/Fredrik.

Jag åkte även ner och lämnade tillbaka släpet till Annette. Väglaget blev undan för undan sämre så någon ridning på Jägersro vågade jag mig inte på. Dock var det trevligt att komma ner och hälsa på Lena i vart fall. Idag var jag inte så intressant, det var matdax enligt henne.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0