Träning för Janne

Jag är förbaskat nöjd med dagens hoppträning. Allt bara flöt.

Det var Janne Jönsson som höll i det idag.

Vi red först över små cavalettis på volt med skarp sväng. Jag vet att det låter knäppt men eftersom volten skulle ligga runt ett vis hinder blev det helt plötsligt en skarp knyck på volten. Sedan snett igenom till ett räcke och ny snett igenom till ett smalhinder. Sedan lades en linje med oxer och räcke, fyra språng och sedan en kombination med två språng till. Banan höjdes till 1.20 och Hisan hoppade som en gud.

Jag tror att jag börjar få koll på hur mycket energi jag måste ha i honom för att det skall bli bra. Vi skall bara alltid ha den energin också.
I vilket fall var det en bra träning inför helgens tävling. Jag känner mig mycket peppad.

Jag var också nere hos Lena och Fölis. Lena fick bli riden. Jag testade att trava ett par steg och insåg snabbt att här fattas det styrka. I skritten är hon mycket arbetsvillig och det är bra. Vi håller oss till skritt ett bra tag framöver med andra ord. Dock blir hon trött snabbt och därför avbröt jag ridningen så att allt enbart skulle vara possitivt.
Hon var mycket nöjd efteråt i alla fall.

Fölis fick också träna. På att gå i grimma då. Idag var det till och med lättare att fånga henne än sist.
Hon accepterade också att vi tog på henne och vi behöde inte hålla i henne hårt utan bara lätt lätt för att hon skulle stanna kvar.
Jag är lättad över att det fungerar bra och att mina försök till att leda henne inte har ställt till med något rent hanteringsmessigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0