Två pass

I morse åkte jag iväg okristligt tidigt för att rida ut tillsammans med en vän som är galopptränare i skogarna kring Vomb. Jag har bara varit hos kusinen tidigare och hon bor ju på norra sidan om sjön. Nu var vi på västra sidan.

Lutfi Kolgjini har har gjort i ordning milslånga slingor i skogen där som är perfekta att galoppera på.
Idag skrittade vi bara och det var mysigt att rida omkring och snacka. En lite rolig grej. Min väns häst är uppfödda av den famlijen utan för Kalmar som jag red Skaune hos en herrans massa år och det var hos den famlijen som jag blev riktigt fullblodsbiten. Världen är liten.

Hisan uppförde sig helt exemplariskt trots flugor och det märktes att han gillade sällskapet av en likasinnad.

Efter en kort lunchpaus hemma i hagen lastade jag honom igen och begav mig till Flyinge för hoppträning.

Fredrik höll i träningen idag igen. Vi hoppade en linje med kryss, tresprång, oxerplank och så tre språng kryss igen. Sedan ytterligare en linje med tre räcken med ett språng mellan med hjälpbommar. Och så slutligen en lite större oxer med hjälpbommar ett språng både framför och bakom. Denna sista oxern kombinderades med ett litet smalhinder som skulle hoppas på bruten linje innan och så fyra korta språng fram till första galoppbommen. Denna linjen var kurig. Minsta lilla som man kom stort på smalhindret så blev distansen helt fel och var omöjlig att rätta i efterhand.
Vi redde ut det bra ändå och jag fick till och med komentaren "det där var fanimig bra ridet" vilket jag är mycket nöjd med. Det tar sig.

Hisan hoppade fantasktiskt. Jag tryckte av hon inför linjen med räckena en gång när den låg på 1.20 men då ville inte Hisan vara med. Klokt av honom kan man tycka.
Problemet är nog att jag misstar mig på fart och fram plus att när jag tycker att det är lite stort så trycker jag gärna av i lite panik liksom.

Men jag lär mig även om det går långsamt. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0