Midsommar

Glad midsommar önskar jag er som läser min blogg!

Idag har jag börjat med att rida en häst som heter India hos Annette.
Det är ett sto som har verkat i aveln i två år och som är importerat från Italien... undrar om hon begriper italienska... jag får prova.
Hon var trevlig men hittar på en massa andra saker än att springa rakt fram. Tittar i vägkanten eller fippar med munnen till exempel. När hon fokuserar på att gå fram fungerar allt bra.

Jag har även varit ute på midsommarritt med Lena och fölis. Denna gången tog vi ett helt varv runt Annettes ägor. Lena skötte sig super. Hon var lugn och fokuserad trots att lilla busfian sprang rundor både framför och bakom oss.
Denna vilan som dräktigheten har gett Lena har verkligen varit super för henne. Hon känns nu possitiv och bjuder och söker sig fram till bettet så som hon gjorde innan den sista skadan.

Den lilla tycker bara att det är kul att följa med och trots att hon tar lite egna vägar så följer hon med bra. Det gäller att passa på nu innan hon tar sig allt för stora utflykter för då kan hon inte gå med lös längre.

Jag har också hunnit med att titta till beteshästarna hos Jan.

Och så har jag tömkört Hisan.
Jag försökte använda mig av samma tänk som i dressyren. Han skulle fram, fram. Med pisken vinklad framåt i ena näven som gick det bra. Utan pisk fungerade inte drivningen fläckfritt.
Vi tragglar vidare.

Nu har vi här hemma avnjutit Fredriks egenhändigt inlagda sill och resten av kvällen blir det lugnt och stilla här hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0