Värmen är här på riktigt

Det är underbart. Hoppas att den stannar resten av sommaren.

Idag har jag tränat hoppning för Fredrik Jönsson. Det var mer av markarbete idag. Inga höga hinder med andra ord men nog så trixigt ändå.

Vi övade lydnad och att öka och länga hästarna.
Bland annat hade vi en övning där vi hoppade två rättuppståenden med 21 meter mellan. Vi kom på dem från både höger och vänster och varierade med att hoppa linjen med mellan 4 till 7 galoppsprång. Nyttigt för mig och Hisan, vi är ju inte alltid så reglerbara.

Övningen med 7 språng var inte enbart den linjen utan vi fortsatte och ökade till normal galopp för att hoppa ett plank med vattenmatta och en oxer och vidare till plank på böjtspår, fem språng. Och så samma linje som tidigare men nu på 5 språng. Innan dess hade vi ridit linjen på 4 språng, tillbaka till normal galopp för att hoppa de andra hindren och avsluta med den första linjen på 6 språng.
Hängde någon med här?

I vart fall var det mycket nyttigt för oss och det tvingade mig att ta mer kontroll. Vi glider ofta iväg och Hisan bestämmer gärna vägarna...

Dock började vi passet med att Hisan absolut inte skulle gå i ena änden av paddocken. Han vilade nämligen igår (kort skritt i det härliga vädret) och därför var skrittmaskinen som var igång med en häst i tokigt farlig.
Hisan om någon borde väl ha gått i skrittmaskin? Har har ju gått på galoppen och bott på banan.
I vart fall kastade maksinen skuggor som dessutom rörde sig på ridbanan... farlig.
Varje gång vi kom i galopp i svängen där skittmaskinen var var det bock och brall även om maskinen stängdes av... tok-Hisan säger jag bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0