19 grader varmt ena dagen och regn nästa

Det är verkligen omväxlande nu.

I fredags slog Lund värmerekord för mars månad och idag är det bara 6 grader och hällregn... brr.

Igår red jag ett pass i paddocken i skenet av lamporna. Jag hade nämligen bestämt mig för att komma ur vinterdvalan och faktiskt bege mig till frissan för att snofsa till mig lite. Nu ser jag faktiskt presentabel ut. ;)
Kvällen var ljum, över 10 grader trots mörkret. Härligt efter denna vintern. Hisan jobbade bra. Trots att han vilade i torsdags då jag var på after work så var han inte onormalt pigg utan just precis så som jag vill att han skall vara.

Jag började dagen hos Lena som fick ha istt vintertäcke på sig en stund för att torka snabbt och inte frysa. Blåst och regn i 5-6 grader är inte att leka med. Lena såg nöjd ut och jag använde ett par timmars tid till att försöka ta ut en bädd med torv. Tungt som bara den. Det är en av anledningarna till att jag inte gillar torv. Men ut skulle den inför fölningarna.

Framåt eftermiddagen hade det regnat över tillfälligt. Det regnar nu igen.
Uppehållet gjorde att jag kunde rida Hisan i paddocken. Det uppskattades för jag är mer än lovligt trött på att åka till ridhus för att kunna rida...

Jag tog fram bommen som jag använde i onsdags och red mer noggranna åttvolter över den. Det gick bra mycket bättre idag när Hisan var normalt laddad. Jag behöver sätta än mer tryck i honom på hemmaplan. Risken finns att jag annars rider med handbromsen i, min vana trogen. Jag lyckades frå fram honom men inte helt. Han gick från såsig till springig men utan rikigt bjudning utan mer bus. Mot slutet av passet kom vi till jobb och de sista rundorna över bommen kändes super.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0