Nu börjar våren komma på rikigt

Upp mot 10 grader och sol idag. Tyvärr sitter jag ju på kontoret mitt på dagen då vädret var som finast men, men. Härligt att se hur mycket snön har smält i alla fall.

Jag red Sir Remington och Winello efter jobbet. Jag kommer att hinna med att rida dem i helgen sedan vågar jag inte boka upp mig mer innan fölis har kommit. Jag vet att jag är nojig men ju mindre måsten ju bättre blir det... eller rättare sagt det största måstet är Lena.

Sir Remington var oerhört laddad. Det är nog våren som han känner av. Det var dock mer fokus hos honom idag än sist och han kändes mycket smidig. Vi jobbar vidare med övergångar, det finns en del att finslipa där.

Winello var också taggad. Han använder dock inte energin till att gå rakt fram utan blir mer spänd. Jag fick jobba för att få honom att tänka framåt. Han har fortfarande inte greppat det där med skänkel helt. Jag får jobba mer på det nästa gång.

Hela dagen på jobbet har jag suttit och tänkt på att stackars Lena hade ett allt för tjokt täcke på sig. Därför var jag tvungen att åka ner efter Jägers för att sätta på henne ett tunnare. Både vår och höst är det svårt att anpassa täcker 100% rätt när man inte har hästarna hemma. Inte för att de dör när det ha fel tjocklek på sig en dag men det känns onödigt att behöva oroa sig. Nu blev det ett regntäcke med bara lite foder i stället för ett vintertäcke. Lilla Lena mådde super i vart fall vilket var skönt att se.

Väl hos Hisan möttes jag av ett lermonster i hans box. Var Hisan var om han nu fanns under till var inte så lätt att se. Nu är det som var possitivt med snön förbi och jag kommer att hitta en überskitig häst varje gång jag kommer till stallet...
Mockning och resten avklarades dock snabbt till förmån för Moules marinés och ett glas vitt vin på Klostergatan i Lund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0