Ridning av tre

Planen var att ta det lite lugnare på söndagen, vilodagen.

Men frågan är om det blev så lugnt. Kontentan blev i alla fall en supertrött Ullis. Men det behövs inte så mycket för att åstadkomma det just nu.

Jag började med ridning av Sir Remington som är så taggad just nu. Han går lugna jobb för att matchas inför kommande Frankrikestat och energin i hästen är verkligen på topp. Nu är han ju en gentleman så att han är laddad innebär att han är otålig och taktar lite men inte värre än så. Men man märker att han vill ta fatt och bara ösa iväg. Energin är lite emot honom när man börjar passet men efter ett tag och på volten arbetar han bra.

Winello Toscana går också framåt. Idag kom jag fortare till ridning. Han ligger först på bettet och älgar men efter ett tag får jag en trevligare kontakt och mer regelerbarhet. Vi på började också arbetet på volten med att gå två varv i varje varv utan några större krav. Lite konstigt tyckte han att det var att snurra runt där. Vi jobbar vidare.

Hisan gick sedan sitt första ordentliga pass i paddocken denna våren. Två hörnor går fortfarnade inte att rida på men det kommer nog att rätta till sig de kommande dagarna. Banan är rikigt bra dränderad så att det står vatten på den nu beror på tjälen och den är nästan borta. Med andra ord tror jag att den kommer att vara fin senare i veckan. Det skall bli så skönt att kunna rida ordentligt hemmavid. Det kommer att spara en massa tid för mig då jag slipper åka till ridhus titt som tätt.

Jag red ett kort pass, Hisan var lite motig till en början och ville inte fram helt. Han avslutade dock bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0