Åskvärme

Det är varmt här idag. Yippi skall jag säga! Äntligen. Morgonen började med ljum värme och sol. Tyvärr är det åska i luften nu, tryckande och molnigt. Allt är i och för sig bättre än regn och kyla.

Igår var Hisans ridning bortlejd så nu har jag hunnit friskna till lite. Men jag är inte helt hundra än. Jag är matt, snurrig i huvudet och täppt. Men jag kan nästa prata normalt, vilket underlättade telefonpratandet på jobbet jättemycket. Igår kunde jag bara viska... kul när telefonen ringer i ett.

Nåväl. Idag dristade jag mig till att åka på hoppträning. Det är oavsett för kul att hoppa för att stå över på grund av lite förkylning.

Träningen hölls av Fredrik och dagens övningar var med fokus på lydnad.

Vi började med att hoppa ett kryss och stanna efteråt innan nästa hinder som var 12,5 meter efter det vi hoppade. Otroligt nog klarade vi det. Sedan utökades övningen och vi hoppade även nästa hinder innan vi stannade innan det tredje. Gången efter det hoppade vi alla tre hindren med tre språng emellan. 12,5 meter är en tajt distans och det går utmärkt att hoppa med enbart två normala galoppsprång.

Mittenhindret höjdes och övningen utökades till att innehålla två plank som skulle ridas på antingen 4 språng eller fram på 3. Sedan fanns det även ett enkelhinder, ett rättuppstående med vattenmatta.

Sådana här övningar är supernyttiga för mig för jag har typ noll koll på avstånd. Nu lyckades jag på något vis få ihop honom tillräckligt för att klara rätt antal språng de flesta gånger...
Mitt huvud var inte helt med men jag var beslutsam att lyckas. Fredrik tjatade som vanligt på mig att jag skulle räta upp mig och bitvis lyckades jag. Det som hände då var att jag tappade galoppen. Nog för att han hoppade ändå och var snäll men energin försvann. Det är lite som om när det blir jobbigt försöker han lägga av. Vi får jobba på det på marken. Och en inte allt för vild gissning är att det hänger ihop.

För övrigt vet jag varför vi fick bakbensfel på tävlingen nu. Det är mitt fel. Jag gav för lite eftergift. Det syns dåligt i just de sprången på filmen på grund av vinkeln som den är filmad ur. När han inte kunde använda halsen som han ville kom inte heller bakbenen upp. Det skall bli bättring från min sida på det planet.

Summa sumarum: Nu finns det vilja att hoppa och bjudning på hinder. Det är härligt att det har gått att vända. Fortfarande är han inte mellan hand och skänkel där han skall vara. Det får vi jobba mer med på marken. En kombination av min sits och Hisans styrka är nog det som behövs rättas till.

Dessutom har bock och brallet försvunnit vilket innebär att jag vågar bli tuffare och rida fram mera. Det mesta är possitivt med andra ord. :D

Kommentarer
Postat av: Anonym

efter regn kommer alltid solsken:-)

2010-05-20 @ 10:03:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0