Back in buisness

Min huvudvärk håller i sig... inte allt så kraftig men den gör sig påmind återkommande under dagen.

Turligt nog hade jag lämnat bort gårdagens ridning av Hisan till medhjälparen. Tyvärr tappade Hisan henne och drog hem i full kareta genom byn, och slideade längs grusvägen när han sprang så snabbt att han inte hann med att svänga in till gårdsplanen och stallet... Medhjälparen klarade sig enligt uppgift bra och Hisan hade inte en skråma. Till råga på allt uppförde han sig mycket bra idag när jag red trotts att jag känner mig mycket mosig och halft kraftlös.

Kanske borde jag tränar mera så... lösträning i full mundering i byn... ;)

Nåväl, jag höll mig inte så lugn igår som jag borde... så jag har typ spaghetti-armar idag. Jag körde nämligen en svatt galen häst på Jans bana... och nej, det var inte Lena. Vi skengalopperade ett halvt varv men lyckades ta oss tillbaka till stallet i slutet av varvet i skritt... käken knäcktes. Den byttes och hästen fick gå ut igen fast nu med Jan i sulkyn. Det varade i två varv som i och för sig såg hyfsat lugna ut i jämförelse, sedan small ryggstycket... in igen och ut med Göran i sulkyn. Den skall kvala på lördag... jag vågar inte ens titta... och den kommer jag aldrig att sätta mig upp bakom igen. Jag är glad att det gick bra och ingen blev skadad. Jag har bara lite träningsverk i armarna...

Nu till dagens övningar. Hisan och jag var i Flyinge med Skrymslan och hoppade. Det var Fredrik som höll i det idag och han körde traktor och flyttade på hinder hoppandes på kryckor. Han bröt benet för en månad sedan så att det gick rakt av. Det såg inte helt bekvämt ut när han hoppade omkring där på ridbanan.

Vi var på deras nybyggda ridbanan som ligger alldeles bredvid parkeringen. Jämfört med stora åbanan kändes den ganska liten men underlaget var super så det vägde upp.

Hisan var pigg med mycket ridbar. Och tur var väl det med tanke på mitt tillstånd. Han bjöd bra och det var mycket vatten och tittgrejer med, utom när jag skulle rida ann på den sista banan. Då hade vi somnat till. Och det är ju så jag rider allt som oftast. Hisan är inte framme och vad händer... jo han hoppar undan och vägrar. Efter lite väckning... och idag var han så pass att jag faktiskt "vågade" gå på honom rejält och han svarade på precis rätt sätt och då hoppade han super. Vi avslutade med att hoppa en linje räcke med vatten, fem språng ut på oxer upplagd på 1.20 och det kändes kanon.

I morgon vilar Hisan från mig igen och jag skall i stället hinna med fölis och kanske att jogga också om jag känner mig lite piggare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0