Det är inte nödvändligtvis ett bra val att tävla när man är sjuk...

Idag är jag nämligen om möjligt än mer förkyld än igår. Jag har ingen röst och är totalt igenkorkad, så där så att det nästan känns som att även tankarna är sega som snor.

Tväling på Ribban var det och jag hade förberett broddningen igår. Tror ni att jag fick med mig broddarna till tävlingsplatsen... nej... de blev kvar i ryktkorgen.
Turligt nog hade jag en uppsättning isbrodd i bilen som hade blivit inköpt under "istiden" som vi hade tidigare i år och som blivit kvar. Nu kom de väl till pass (de ligger kvar i bilen i fall ett liknande hjärnsläpp skulle inträda senare i sommar). Visste ni att BMW utrustar sina bilar med nycklar som passar utmärkt till att skruva brodd med som standard?... jajjamen så är det. "BMW - som gjord för hästägaren" (ny slogan).
Dessutom hade vi inte kommit hem igen utan fyrhjulsdriften kan jag säga. Parkeringsplatsen var ett lerhav. Framhoppningen såg ut som en plöjd åker på vissa ställen men på något vis som jag inte kan begripa var det inte halt ändå.

Possitivt för Ribban som numera hålls vid nudistbadet i Malmö är de stora ytorna som finns för framridningen. Jag gillar det mycket bättre när man kan rida lite för sig självt utan att trängas på en liten pyttebana. Det räcker gott med trängseln på framhoppningen sedan.

Jag försökte rida fram, fram, fram för att få bjudning. Och idag var det bara ett litet försök från Hisan att inte gå fram. Han låtsades att gräset helt plötsligt blev läskigt när vi var på väg bort från de andra. Efter lite övertalning gick det bra att gå även där.

På framridningen fick jag ett stopp inför 1m men sedan hoppade han utan knussel. Jag valde att enbart hoppa ett språng på varje hinder med tanke på underlaget.

Inne på banan var underlaget mycket bättre och det syntes knappt att detta var andra dagen under blött väder som tävlingarna hölls där.

Hisan hoppade alla hinder med god marginal och bjöd fint utom på 4:e. Här tappade jag all fokus och med min förkylningshjärna gick det inte att rida samtigt som tanken -jag sitter på tyglarna- vilket jag gjorde for genom mitt huvud. Jag skärpte mig och vi red klart banan.

Jag väljer att skylla helt på viruset som jag har drabbats av.



Till 1.10 klassen samlade jag mig. Själva hoppningen gick mycket bättre så till vida att han inte tvekade att hoppa. Dock petade han ner två hinder med bakbenen. Just nu idag har jag ingen chans att analysera det mera... jag tar det en annan dag.



Jag är mycket nöjd med resultat av dagens tävling ändå. Det känns som om det börjar lossna igen nu när vi kom igenom en bana i tävlingssamanhang detta året utan stopp trots mitt tillstånd. Nu skall vi bara se till att låta bommarna ligga kvar också. Dessutom gick han bra på gräs vilket var super.

Nu skall jag försöka kurera mig om det överhuvudtaget skall vara möjligt för mig att jobba i morgon vilket är planen.

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Krya på dig! Trist att vara sjuk :( Men måste säga att det är härligt att se videos på er =)



Kram

2010-05-18 @ 10:45:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0