Dressyrträning

Idag har jag varit i Staffanstorp och ridit för den nya dressyrtränaren.

Hisan var på mycket bättre humör idag än sist när vi var där. Det trots att han fick vara utan ridning igår (det berodde på ett anfall av fredagslättja från min sida). Han var däremot riktigt pigg och jag trodde nästan att han skulle bli så där nipprig som han kan bli efter vila men faktiskt var han bara vanligt pigg.

Jag får ta och vänja mig vid att det inte alltid är expotion som gäller när jag rider Hisan.

Igen var det framåt som gällde och i princip hela passet smackade vi och drev. Ändå tyckte jag att det var lite mindre motstånd i honom idag än sist. Kanske är vi på väg åt rätt håll.

Själva övningarna som vi gjorde var fyrkatsspår, volter och öka och minska volter. Grundridning med andra ord. Men just nu är det ju inte krusiduller som vi skall syssla med heller.

Jag fick order om att räta upp mig och att ha honom framför mig. Dessutom fick jag inte länga ut tygeln. Detta är min läxa till nästa gång...

Hisan visade lite av de bråktendeser som jag har skrivit om innan om än i lite mildare tappning. Jari tyckte inte att jag skulle bråka med honom utan bara avbryta genom att lägga en mycket liten volt och sedan fortsätta. Det låter som om det kan fungera. "Bråket" från hans sida käns som att han inte vill när det tar emot. Vi har ju kommit igenom en hel del fram tills nu. Kommer vi förbi detta så finns det inte mycket som kan stå ivägen.

I morgon blir det tidig morgon för mig och Hisan för tävlingen i Trolleholm. Jag hoppas att regnet som SMHI har lovat oss kan tänka sig att vänta till sen eftermiddag med att komma.

Jag har även varit nere hos Lena och fölis både idag och igår. Igår hann jag inte med att pyssla med henne eftersom jag hade fodring där nere.
Men idag fick jag klappa henne igen när hon låg ner. Vi kommer nog att bli vänner vart det lider.

Håll nu tummarna för två bra rundor för Hisans del i morgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0