Hoppa högt

Idag har jag åkt med Hisan i ett regnigt och dimmigt landskap ner till Svartesjö gård. Vägen slingrade sig fram genom bokskogen och det var verkligen vackert. Vi åkte till och med förbi Häckberga slott, och en massa sjukt snygga gårdar. Det finns en massa platser här omkring som jag inte känner till.

I vart fall hålls det train & jump på denna gården. Det innebär att man för en billig peng kan nytja deras hinder och hoppa en liten bana. De hindren som finns är mycket färgglada och av tävlingskarraktär.

Anledningen till att jag åkte ner där var för att Hisans tilltänkta tävlingsryttare skulle kunna få möjlighet att prova honom i så skarpt läge som det gick utan att tävla på riktigt.

I vart fall bestämde sig vädret för att det skulle vara uppehåll vilket var super.

Vi la upp en banan på dryga metern som Hisan först hoppade eller klev över kan vi säga. Sedan höjde vi upp hindren till vad jag tycker är sjukt högt. Hisan hoppade även det utan bekymmer. Så nu är han anmäld till två 1.20 klasser i Flyinge den 22-23:e. Nu blir det allvar av med andra ord. ;)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Varför ska nån annan tävla honom?

2010-05-13 @ 09:48:52
Postat av: Ullis

Därför att jag känner att jag har fastnat i mitt dåliga självförtroende när det gäller hinder högre än 1.10.



Jag hoppas att den rutinen som Hisan kan få av att tävlas av någon med mer rutin än mig på höjder där jag vet att han kan prestera men jag hämmar honom skall hjälpa mig framåt efteråt.



Lite som en oruttinerad ryttare bode ha en ruttinerad häst och inte tvärt om.

Nu är det inte så.

Före Hisan var jag bara lektionsryttare och mina tävlingsmeriter före Hisan sträcker sig till ett fåtal 1 metershoppningar på lektionshäst.

Jag har ju själv debuterat honom 1.20 tidigare men just nu känns det avlägset...



Förövrigt tävlar jag honom själv på söndag (1m och 1.10)



Långt svar.



2010-05-14 @ 00:00:40
Postat av: Anonym

Men vad är det för fel med att tävla på en meter? Det klarar ju både du oc han och tycker att det är skoj. Ni klarar ju inte 1.10 eller 1.20 och det är ju du som ska ha kul med honom, ingen annan. Sänk dina krav, ni har ju en massa år på er. Det är inget skoj att alltid "misslyckas". Varför inte ta ett år på bara en meter? Och bygga upp ert psyke?

Verkar vara vanligt bland hoppryttare att tror att man MÅSTE hoppa högre. Som att tävla en travhäst med 50 000 kr på sig i Silverdivisionen, dvs självförtroendeförstörare.

2010-05-14 @ 10:22:09
Postat av: Ullis

Det handlar nog mer om att min ambitionsnivå ligger högre än 1 meter - 1.10. Och jag har sängt nivån. Vi var på en högre nivå tillsammans för två somrar sedan.

Planen är bara att låta dem gå ett par tävlingar under sommaren. Jag skall under tiden träna vidare och stärka mitt självförtroende.

Sedan skall jag och Hisan kunna dra nytta av båda våra erfarenheter och ha roligt på tävlingsbanonra tillsammans igen.

2010-05-14 @ 10:50:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0