Jaktritt etc.

Alltså... igår var jag INTE nöjd med Hisans uppförade på den årliga jaktritten på Revingehed. Att det skall vara så krångligt att hålla de där nerverna i styr.

Han var lite taggad när jag lastade ur honom men sedan cool och lugn i uppsamlingen innan vi gav oss av. Fösta biten var han också lugnet själv, och första hindren gick super.
Halva jag och Hisans rumpa finns med här bakom tjejen i brun hjälm och jacka.


Bild från Sydsvenskan.se

Sedan flippade det till i lilla hjärnan mot nästa hinder och Hisan drog järnet... jag kunde med nöd och näppe hålla honom bakom mastern.
Inför nästa trav började han tänka bakåt och hoppade i sidled ut i skogen bort från de andra... jag kom sedan i fatt dem och kunde hålla honom hyfsat lugn till vi kom fram till nästa hinder då vi knappt kom framåt för att han när jag gav upprepade galopphjälper gick till väders och stod och svajade på bakbenen. Jag var minst sagt rädd för att vi skulle slå runt men lyckligtvis landade vi på rätt sida. Efter det gav jag upp.
Jag avbröt jakten och red hemåt själv.
Hisan står normalt inte på bakbenen. Det har bara hänt

Hisan hade inget problem att gå i från de andra utan var cool igen. Han låg sedan och rullade i lugn canter på grusvägen, stod snällt när jag öppnade grindarna sittandes i sadeln och slutligen när vi hoppade upplopphindren som fanns bredvid där vi hade parkerat släpen.

Varför får han sådana flippar? Märk att han inte tiltade denna gången utan han flippade. Det är stor skillnad.

Den förklaring som jag kan komma på är sällskapet. Första jakten var super. Hisan hade med sin Figge-kompis och de gick sida vid sida hela jakten.
Året efter red jag själv och han var hemsk. Jag kunde inte hålla honom och kom förbi mastern.
Förra året var skrymslan med. Hisan var stark men inte omöjlig. Efter varje hinder gnaggade han på Skrymslan och så fort de var sida vid sida var han cool.
Detta året hade han igen känd hästkompis med sig. Jag hade däremot en massa kompisar men inte Hisan... han var mer än hemsk.
Jag kan bara tolka det som att om jag skall rida jakt skall en av Hisan utvald kompis vara med. Jag ser två tänkbara kandidater. Skrymslan eller Skuttelin. Han är hur cool som hellst med dem båda.
Jag är i vart fall besviken även om jag är övertygad om att det var rätt beslut att bryta ritten där så att han inte trissades vidare.

Idag har jag och Emmy varit ute på en för Hisans del lugn uteritt runt Billebjär. Emmy red Lena och hon var taggad. Det är hennes hemmaplan och hon kan vägarna och vet var hon är född, vi startade ritten bakom tippen vid Jans gård.
Dock var hon inte ohanterlig på något vis bara enormt på G.

Jag har också varit nere hos fölis och byggt staket, övat att stå still inför den kommande veckans frysmärkning och tittat på såren på höger karpus. Svullanden har minskat kraftigt och är nästan nere och såren är ytliga så det är förhoppningsvis ingen fara. hon fick sig även en ordentlig rykt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0