Dressyrförsök

Jag provade att rida Hisan i dressyrsadeln nu när jag har fått den tillbaka från omstoppningen. Den låg onekligen bättre nu vilket är kanon och det jag ville åstadkomma.

Däremot var det ingen höjdaridning idag. Om det beror på att det blåser, att grannen eldade så att det luktade brasa eller bara något allmält hyss det kan jag inte sätta fingret på. En sak som var säker var i alla fall att jag inte red på top i alla fall.

Gramanen åkte på för att vi på något vis skulle kunna komma till något sånär ridning. Hisan var motig och ville inte fram utan att trugas. Jag var dessutom nära att ramla av honom några gånger innan vi kom till arbete.
Det var det där med balansen i den sadeln, den är under all kritik.

Till slut blev jag i vart fall hyfsat nöjd. Men jag fick inte till det riktigt som jag brukar kunna få när vi till exempel hopptränar. Då brukar han känas super i formen och med bjudning.
Den saknades idag, som jag tidigare skrev. Han fick trugas för att gå fram.
Jag vill tro att det beror på min brist på balans men det får morgondagen utvisa. Då blir det "hoppdressyr".

Jag har också ridit Lena. Där var det för mycket framåt i stället. Jag försökte lite försiktigt introducera sluta. Lena hängde inte rikigt med på vad det betydde och undrade om hon inte skulle springa snabbt i stället. Vi skyndar långsamt och ett och annat steg i rätt riktning blev det ändå.
Om man tragglar lite så brukar poletten trilla ner hos henne efter ett litet tag så jag är inte orolig.
Hon fick även traska över stocken idag igen. Att lyfta ordentligt på fötterna ingår i hennes nya liv. Hon halvhoppade upp ur diket idag... tur att hon har massor av lång man att hålla sig i. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0