Dubbelbad

Idag har hästarna badat. Lena för att hon var bra skitig och det går ju inte för sig när man startar ett nytt liv, och Hisan för att han skall starta i en dressyrtävling i morgon. Då går det verkligen inte för sig att ha skit på halsen eller dreads av lera i manen. Det hör ju till att man skall vara snyggast när man håller på med sådant där och om det nu skulle gå dåligt så har man ju i alla fall visat upp sig från sin vackraste sida.

Jag red ut på Lena tillsammans med min medryttare på Hisan.

Det blev bara en kort tur. Lena var taggad till tusen och jag funderar allvarligt på att sätta på henne en martingal tills hon har boat in sig och lugnat ner sig lite för det viftas något vansinnigt med huvudet. För de som känner Karin-barin och vet hur hon gör inne på Jägers efter löp när man är på väg att köra in i stallet... så gör Lena nu i skritten.
En förklaring i text blir typ: mitt i ett steg slänger hästen så kraftigt med huvudet att hela kroppen liksom följer med så att det blir en rejäl förflyttning i sidled. Störigt i vart fall och ett symptom på stress. Lena är stressad, det vet jag så jag har överseende. Min förhoppning är att hon lugnar ner sig när hon blivit mer hemmastad.

Jag har inte helt 100% betämt mig för om det är en bra idé att försöka köra henne än eller om jag skall vänta. Hon är ju som sagt trissad och jag har mina aningar om att jag kanske inte reder ut det som jag har tänkt. Jag skall sova på saken. 

Föresten lyckades jag att fatta galopp i en sväng i skogen under ritten. Det blev typ två språng. Men två språng är bättre än inga som svar på en galopphjälp. ;)

Juvret var mjukt idag och jag lät det vara. Jag skall bara hålla koll nu så får vi hoppas att hon slipper juverinflammation.

Hisan finns det inte mycket att säga om. Han skötte sig exemplariskt och enligt rapport var han mjuk och fin. Det bådar gott inför morgondagen.

För min del blir det nu tidig sänggång för jag var inte mig själv idag utan tokigt trött och behöver verkligen vila upp mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0