Hoppla

Idag har jag haft att göra.

Först brakade min fina planering för nästnästa vecka. Jag har blivit medbjuden på en jobbgrej. Det blir inte bra att tacka nej.
Tyvärr var det inte bara en grej som föll och behövde flyttas utan hela veckan blev knas. På måndagen hade jag tänkt hämta Lena men det får jag skjuta på. Det kompliceras av att jag måste lämna släpet på verkstaden för att få det genom besiktningen. Annars inträder körförbud den 25:e och det vore ju superjobbigt. Släpet blir jag av med i tre dagar.

Det mesta kommer att lösa sig. Just nu är det väl tanken på att åka och lämna släp tidigt på morgonen dagen efter en helkväll med jobbet det som känns mest jobbigt. Men det löser sig.

Nåväl, det var mera som inte gick som det skulle.

Jag skulle ha ridit Sir Remington efter jobbet. När jag ställde upp honom på gången klonkade det betänkligt och efter en koll så märkte jag att vänster baksko bara satt fast med tre mycket slitna söm på ena sidan. Jag ville inte riskera att skon vred sig när jag var ute och red så jag skippade det. Jag hade inte ridit någon av mina hästar med en sådan sko, så varför rida någon annans?

I stället kom jag ner tidigare till Lena.
Hon gör framsteg och är mycket possitiv. Det skall bli kul att få upp henne till Lund så att vi kan jobba än mer med omskolningen.
Fölis är jättebusig och samtidigt gosig.
Jag får verkligen hålla ett getöga på henne när jag pysslar med Lena. Idag åkte sadelöverdraget, det slängdes runt med borstar och stiglädrerna knaprades det på. Hon är definitivt inte rädd längre utan snarare väldigt på.

Jag bidrog också till projektet "rädda Maui" genom att rida en provrunda för att se hur hon uppför sig. Stabilare häst får man leta efter. Hon hade passat som handen i hansken som familjehäst. Vi får se efter helgen hur det går.

Jag hade tänkt vila Hisan från början men jag blev sugen på att rida lite dressyrprogram. Så vi gav oss ut på banan i regnet.
Jag försökte sitta ner utan stigbyglar men det blev mycket studsigt ändå. Jag får nog se till att rida utan stigbyglar resterande tid till den där programridningen om det skall gå att sitta ner alls.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0