Modig

Idag har jag varit nere i Stallerhult igen och ridit för Tord.

Vi hade en lång uppvärming i trav först. Jag provade att hålla i ytter och driva rätt in i hörnen. Hisan fick verkligen sätta sig som Lindah beskriv för att komma runt. :D

Ridhuset är ju större än banan och jag har mycket lättare för att gasa upp honom här. Det får inte bli så att vi begränsar oss till att bara rida på stora banor... men det underlättar ju.

Jag kände mig stark idag igen och kunde rida lite mer som vanligt.
Jag försökte tänka på att få honom att gå själv och inte tjata med skänklar och inte greja med händerna. Lite utan micklande med händerna vet jag att jag gör mer eller mindre omedvetet så det kommer ju ta sin lilla tid att vänja sig av med den ovanan. Bättre sent än aldrig att försöka i alla fall.

Jag red sedan Tords favorit övning: öppna, volt öppna och sedan lite öppna och stänga.
Jag tycker själv att jag fick till det riktigt bra och Hisan kändes super. Dock satt inte övergångarna så jag antar att vi hade massor kvar ändå till perfektion.

Efter lite galopperande började vi att hoppa fram på en liten oxer, bara 90 cm :O utan marklinje.
Tord tycker att när man rider fram så skall man rida förutsättningslöst och inte ratta. Jag låg lite stort och fick ändå driva lite sista steget för att komma över.

Vi hoppade denna åt begge håll innan vi gick över till att hoppa en annan oxer som stod på diagonalen. Denna hoppade vi först mot väggen för att det skulle verka lite bromsande på hästarna och sedan med lång distans efter för att träna en snävare anridning mot och upptäcka skillnaden.
Därefter lades den först oxern till med 4 språng mellan på böjt spår.

Jag fick genom denna övning träna på att ha Hisan räta upp Hisan på ytter efter svängen. Missades detta blev de fryra sprången mellan hindren mycket vingliga och distansen stämde inte.

Vi avslutade med att hoppa en serie med räcke in fyra språng lite trångt, hus/räcke och tre språng trångt till nytt räcke. Jag är kass på avstånd så jag kommer inte ihåg avstånden. Det kan ha varit 13 meter mellan de sista.

Hisan hoppade dessa super och vi avslutade med att höja det sista räcket till 1.20.

Inte en gång på träningen släppte underlaget för oss. Jag var dock mycket noga med att trampa hårt i ytter stigbygel i alla svängar för att inte själpa vår balans.
Jag är supernöjd med honom.

Mitt i passet fick Hisan en hostatack. Han hostade djupt och det kändes inte så bra. Dock verkade det som om det var något som han behövde hosta bort som irriterade honom för det släpte lika plötsligt som det kom.
Han är känslig för damm men det brukar inte störa så här mycket. Jag kommer ändå försöka hålla extra koll på honom framöver.

Kommentarer
Postat av: Lindah

vad bra att det bli rmkt ytter i olika former för er nu!!!!

2010-10-30 @ 00:16:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0