Vänster framsko

Vad är det med skorna idag. Speciellt de som borde sitta på hästarnas höger fram.

När jag kom till stallet idag hade Hisan en tappsko. Han har i princip aldrig tappskor. Han hade rejsat i hagen och lagt skon strax innan han gick ut genom grinden för att få komma in till eftermiddagsmaten.
Bra var det ju i och för sig att han slapp gå så långt utan. Dock försvann en bit vägg tillsammans med skon. Vilket ju var mindre bra. Dock är det typ dax för omskoning nu så det finns lite att ta av när hovslagaren kommer. Han är vidtalad, hoppas nu bara att han kan någon dag i veckan. Jag lyckades få på skon igen men den sitter ju inte super direkt.

Det blev vila för Hisan på grund av tappskon. Jag hade tänkt att klämma in lite ridning i mitt tajta kvällschema men efter skostrul försvann den tiden. Så är det ibland.

Jag har däremot hunnit med både en dressyrclinic och att köra Karin.

Karin var superfin men även hon tappade vänster framsko... det måste ligga en förbanelse över mig och just skon på det benet idag.

Clinicen var på LCR och det var en tjej som heter Elin Jeppsson som höll i den.
Hon skulle prata om sitsen och inverkan.
Tyvärr ville hon inte rikigt korrigera sitsarna och annat på de fyra första ekipagen. När hon själv red på slutet blev det mer tydligt vad hon menade och det var intressant.

Vad jag skall ta med mig från clinicen är att lägga in mer galopp tidigare i arbetet när jag rider själv hemma. Enligt henne var det ofta lättare för hästarna att slappna av i galoppen än traven í uppvärmningen och det kan jag tänka mig kan stämma för Hisan också. Det är värt att prova i alla fall.
Vidare skall jag inte glömma bort att sitta utan stigbyglar. Det är bra för min balans i dressyrsadeln.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0