Visste ni att det finns fullblodsätande domare?

Det är sant, sådana finns. I alla fall om ni frågar Mr Hisan.

Idag har vi varit i Sjöbo och ridit LB:1 på riktig tävling.
Bortsett från domarskräcken och de följdkonsekvenser som blev av det så är jag nöjd med honom. Vi gör framsteg trots att vi inte har någon tränare för tillfället.

Vi hade en bättre känsla än förra veckan totalt sett och jag red inte fel. ;)

Men på grund av att han mer eller mindre trampade luft förbi domaren så blev det som det blev. Resultatet var ändå 57,24% och jag fick komentaren vacker häst av domaren. :D

Jag vet att jag mina desperata försök att inte få honom att kasta sig iväg när vi skulle passera domarens kortsida fick mig att falla in i gamla gängor och försöka trycka fram honom med överlivet. Sedan blev ökningarna i princip obefintliga även om det i förhållande till att stå still kändes som att jag ökade massor. ;)

Här kommer filmen.Jag har också filmat Lena idag men jag behöver redigera filmen då vissa delar blev suddiga så den kommer vid ett senare tillfälle.

Hon reds på banan och jag testade att sätta på henne martingal och pelham. Martigalen stannar men pelhamet ryker och novabettet kommer tillbaka.

Jag har en del stärkade arbete att göra för höger bak och det syns tydligt att hon inte spårar på volten på filmen. Men så har hon ju massor kvar för att kunna anses som något sånär utbildad så hon är ursäktad.

Mjukt juver idag också förövrigt så jag har inte mjölkat utan låtit det vara. Det verkar som om det beter sig som det skall med andra ord.

Kommentarer
Postat av: Lindah

Saknar som vanligt energi.

titta på den här filmen, det är Briar när han visar passage. Där saknas framåttänket. Precis som i er ritt. Passage ska vara så, det ska vara mer uppåttänk. Det är SAMLING.

Du och Hisan är inte på passage, ni ska ha FRAMÅT. Detta framåt ska sen kunna samlas ihop till passagegrejor men med samma energi som ni innan haft framåt ska ni då ha uppåt. Samma energi men olika riktningar.

Kolla här, en som skiftar bra mellan energierna:

http://www.youtube.com/watch?v=zKQgTiqhPbw&feature=relatedPå denna salusida rids pållarna av en duktig tjej. energi, energi och stilla hand. Bara framåt och samla ihop i handen.När man har allt det i handen så är varje kramning av tygeln endast till för att påverka bakbenen, för att få mera samling. Men då måste hästen vara så stark i sin from att inte huvudet liksom tar handens rörlse utan att handens rörelse går genom hela dens kropp och tas upp av bakbenen, så här:

http://www.youtube.com/watch?v=MPJGEzI3aIc&feature=relatedFörstår du hur jag menar? Rid framåt, framåt, få energin i handen, låt honom lita på att när han tar bettet så ska inte du vara där och ta bort det direkt. Lär honom att bettet är till för honom att lita på och ta stöd på. rid honom där i månader och år och sen kan du börja leka med mer samling i riktning uppåt.

Det du gör nu är att be honom gå hela tiden och be honom stanna hela tiden. Det kan man göra på en extremt välutbildad svårklasshäst som är stark. Men på Hisans nivå så blir det bara pannkaka. Skit i var han har huvudet.

2010-10-26 @ 17:38:27
Postat av: Lindah

Och. Glömde. Notera skillnaden på hisans hals och de andras. Du ser ingen böjning i halsen på dressyrhästar. Hals och kropp är i princip ihop. Man svänger med bogen och ställer hästen en aning i nacken. så liten är böjningen. Så det är den där yttertygeln igen:-)

Som ska hålla ihop allting så att han inte förböjjer sig sådär. att förböjja halsen innebär att kroppen låser sig och kan inte böjjas och då uteblir formen och energin och allt blir pannkaka.

Kolla oxå hur Hisans huvud pendlar i sidled i takt med dina händer och kolla på filmerna att hästens huvud ska vara helt stilla i sidled.

Man kan leka med att böjja halsen ibland på uppvärmning, men det är mest för att lära hästen att fast du har näsan åt höger så ska du kunan gå rakt fram.

2010-10-26 @ 17:43:29
Postat av: Lindah

Mina länkar kom bort:-(

Salusidan: www.dressyrspecialisten.seBriar, första länken, ta hans sista ritt tex, sök på youtube. Den är han dock ganska energilös i för ovanlighetens skull.

2010-10-26 @ 17:45:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0