Brittsommar

Idag var det 20 grader när jag slutade jobbet. Inte så illa för september, och jag kunde rida i t-shirt.

I måndags vilade Hisan efter sin intensiva tävlingshelg.

Igår blev han riden i paddocken. Det blev inget toppenpass. Han var pigg och lite lat, ville inte alls ta i själv. Jag hade dessutom en annan tjej ute som provade som medryttare vilket gjorde mig splittrad när jag red delar av passet. Dessutom var det i dressyrsadeln som jag just nu inte är överens med alls.

Idag blev det däremot uteritt och trots lite fjanterier som att bli rädd för grus och soptunnor så var det en härlig ritt med mycket galopp på stubbåkrarna.
Hisan bjöd fram mycket bra och tog för sig. Han var inte alls störig trots att vi red hemmavid vilket var härligt. Nu gäller det bara att komma ut en massa med honom i höst och vinter så att det inte blir för mycket på banan. Lättare sagt än gjort när det är mörkt. Men det är där medryttaren kommer in.

Jag orkade dessutom ta mig ner till Lena idag.
Hon var lite motig när jag bad om rumpa in. Framför allt till vänster. Jag låter det passera och ber om samma på nytt igen. Det är tungt för henne det vet jag, men musklerna byggs ju inte om man inte jobbar. Ett litet varv på volten i trav i varje varv blev det också. Vi jobbar vidare och det går framåt.

Fölis är för rolig. Före jag rider kommer hon inte nära. Efteråt kan hon gärna tänka sig att bli borstad och står still av sig själv när jag går runt henne.
Fixa idéer med andra ord. Men det är bättre att hon låter mig borsta först efter ritten än inte alls. :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0