Två ofrivilliga avsittningar och medverkan till en tredje

Alltså... jag skulle behöva mental terapi tror jag.

Det är sjukt kul att tävla men jag är sällan för att inte säga aldrig bäst när det gäller.
Idag var jag dessutom sämst när det väl gällde. Jag tänker dock inte ta på mig allt själv utan lite tänker jag skylla på blåsten som gjorde många utan hästarna extra hoppiga... och detta gällde Hisan i synnerhet.

Men igår fick jag veta att jag inte skulle få någon tränarhjälp på tävlingen vilket jag var inställd på. Det gjorde att musten gick ur mig helt och gårdagens uteritt blev mer blaha än den skulle varit om jag hade varit taggad nog.

Det straffade sig idag då blåsten i kombination med en överladdad Hisan gav mig att rida än jag klarade av. När dessutom coachen inte var på plats blev framridningen hattig och utan plan. Dessutom hade glömt benskydde hemma och fick låna andra... de passade också så ingen fara så med de var större än de Hisan brukar ha.

Benskydden skall jag inte skylla på däremot fanns där en svart reklamskylt i form av ett skynke som stundtals blåstes upp till ett segel bakom hinder nummer 4 i 1.10. Den tänker jag skylla på... och så sandsäcken som låg i mitten framför samma hinder... fast jag tror att skylten är de skyldiga för min första avtrillning.

Hisan hoppade de tre första hindren kanon. Han var inte ens nära att vara i en bom och jag tänkte 'detta både käns bra och går bra'. Sedan fick han syn på skylten och studsade till, vi tappade all bjudning och trots att jag gick på honom så kastade han sig undan hindret och där låg jag...

Några timmar senare var det dax för 1.20.

Framhoppningen gick bättre, vi hade mer tid men det blev ändå inte optimalt.

Inne på banan var jag fokuserad, Hisan var fladdrig och vi fick inget bra flyt utan det blev ryckigt.
Vi tog oss ändå genom banan fram till sista hindret där vi låg fel och jag tvekade i min ridning. Stoppet kom som på beställning...
Min avtrillning ledde sedan till att även den andra tjejen for i backen och jag höll på att bli översprungen av hennes häst... den missade mig precis som tur var och vi båda kunde resa oss upp med bara lite blåmärken.



Det blir en kort film idag... inte så mycket att visa egentligen.

Nu känner jag att det får bli ett litet tävlings uppehåll. Jag måste fokusera på min ridning och att få tajming och jävlaranamma att infinna sig. Annars kommer vi inte att komma vidare, det är för ojämt just nu.

Omständigheter som vad som händer runt om, väder och vind får inte påverka så mycket. Fokus måste kunna finnas hos mig så att jag kan förmedla det till Hisan.

Träning alltså... träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0