Inbrott

Kvällen började med att ordinarie hoppträning i Stallerhult blev inställd på grund av strömavbrott i ridhuset där.

I stället fick jag den brilianta idén att på vinst och förlust dra till Flyinge där jag visste att Janne Jönsson skulle hålla träning för att snylta till mig en plats. Jag hade pratat med Piia om det tidigare i veckan men då sa jag att jag inte kunde.

Det var inga bekymmer och jag kunde rida med. Vi galopperade över bommar. Hoppade fram över en studs som var byggd som en ruta. Sedan skulle vi hoppa den snett så att det blev som två spetsar att hoppa över.

Därefter satte hoppningen igång på allvar. ;)

Det blev ett smalhinder och sedan böjt spår fram till en oxer. En rak linje som började med fyrkantsstutsen, ett språng räcke, ett språng räcke och två språng oxer ut.

Därefter ytterligare en linje med grind och sedan oxer med vattenamatta.

Hisan hoppade super och hindren låt upp till 1.10 i höjd. Det känndes bra om än lite okontrollerat. Hisan var nämligen mycket taggad i och med onsdagens vila.

Sedan när jag kom till baka till bilen uppmärksammade en tjej som också varit med och ridit mig på att hon hade haft inbrott i sin bil. Och självklart hade någon slagit in rutan på min också.

Väskan var borta, och säg det som man inte har i handväskan...
Jag hade bara ca 300kr löst så det blev inte så mycket som förlorades. Visakort var ju värre men det går att spärra vilket gjordes direkt.

Turligt nog hade min nyckelknippa ramlat ur väskan så den var kvar.

Inget annat än rutan var skadad på bilen vilket också var tur.

Det verkar vara en liga som har specialiserat sig på ridklubbar. De senaste veckorna har det varit inbrott i bilar eller stulna bilar på Torns RF, Stävie ridhus, Löddeköpinge RK, Vellinge HSK, och Lillhagens ryttarförening.

Ni som läser här och bor i området. Lämna inte värdesaker och väskor synligt i era bilar när ni är på era respektive anläggningar. I fall inget finns att sno så borde rimligtvis tjuverierna sluta.
Jag hoppas att de slutligen åker fast!

Idag på morgonen blev jag dessutom uppring av en man som hade hittat min väska slängd i vägkanten mellan Dalby och Lund. Vissa saker återfanns. Bland annat min digitalkamera, körkort och mitt USB-minne som innehåller viktiga dokument till mitt företag. Dokumenten hade gått att återskapa men det hade varit jobbigt.

GPS, mina kära solbrillor och mitt redan något gamla smink är borta. Undrar vad den som beslutad om att behålla mitt gamla smink tänkte med...
Solbrillorna är det som är värst. Jag älskade dem och de är köpta i Rom senast när jag där.

Bilen är lämnad på verkstaden och jag har fått låna en hyrbil över helgen. Tyvärr har jag därför fått ställa in en massa planer för helgen som skulle inneburit att åka iväg med Hisan men så är det ibland. Jag hoppas på att kunna få tillbaka bilen i nästa vecka.

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Man blir så upprörd över sånt där :( Så mycket problem och onödigt energislösande det blev för dig bara för att någon ville ha... ditt gamla smink. Nä, fy fasen! Jag är glad att du fick tillbaka flera av sakerna. Särskilt körkortet, för man har hört så mycket som kan hända om någon tar ens ID-handling :(

2011-02-12 @ 11:31:59
Postat av: Ullis

Visst är det jobbigt men det är världsliga ting det mesta.

Mest irriterad är jag just nu över att en massa foton på mina djur försvann med filofaxen. De är ju inte värda något för någon annan. Kalendersidorna låg i vägkanten så de har jag hittat. Ett gammalt foto på Fredrik som betyder mycket för mig hittade jag också där men inte djurbilderna.

Nåväl, precis som du säger är jag jätteglad över att ha körkortet tillbaka, och digitalkameran!

2011-02-12 @ 12:36:50
Postat av: christerdotter

Ja, foton är ju bara viktiga för en själv. Ja, de har nog blåst iväg med vinden, om de dumpats på en åker :(

2011-02-14 @ 07:48:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0