Och den sjunde dagen var vilodagen...

... i vart fall när det gällde ridning för min del.

I stället var jag i Flyinge och tittade när Landslaget i Fälttävlan tränade i glasridhuset på vad jag tyckte var fasligt stora hinder. Men fasligt fina hästar var det. Det var kul att se.
Jag pratade lite med Janne Jönsson i pausen och som jag kanske har nämnt i alla fall på FB så har jag gått med i Flyinge HSK:s fälttävlanssatsning. Inte för att jag tror att jag skall bli värsta bästa fälttävlansryttaren utan för att kunna vara med på terrängträningar. Sedan är jag gärna med och är hejarklack/medhjälpare på SM eller liknade, men det är en helt annan femma.
Så fort det blir vår skall vi ha träningar ute och både jag och Janne var inne på att terrängen kunde vara bra för oss. Dels för att Hisan skall få lite mer jävlaranamma i hoppningen men också för mitt mod. Och dessa träningar kommer att börja på en mycket låg nivå så att vi kan bygga mod tillsammans.
Jag köpte ju Hisan som fälttävlansämne en gång i tiden och i fall vi utvecklas bra så ser jag inga hinder för att starta i en debutant (max 90cm) eller så framöver.

Hisan fick massage och blev insmord i arnika som jag brukar göra efter en tävlig så det gick ingen nöd på honom.
Synd var det i och för sig på det soliga vädret men det var kallt som sjutton vilket det är i princip varje dag nu.

Jag har funderat lite på vad jag skulle behöva göra för att få ett bättre utgångsläge inför de kommande tävlingsstarterna. Och jag gillar ju galopparbete och intervaller. Galoppbanan på Flyinge är ju frestande men med största sannolikhet för hård så länge det är minusgrader.
Det finns ju också täckta banan på Flyinge vilket är en liten galoppbana med tak. det är inget ridhus och faktiskt är den bra mycket mindre än glasridhuset så frågan är om det är hårt där inne också eller om det går att rida där för galopparbetet men dels också för att få lite omväxling från ridhuset.

Därutöver borde jag ha någon form av mental träning själv. För just nu sitter alla våra hinder i min skalle käns det som. Lobotomi nästa? Skämt å sido, det är jag som måste jobba på mitt mod och min inställning i vår och det inte så lite heller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0