Storm

Jag fortsätter väderföljetongen...
Plusgrader och hela 7 stycken idag. Tyvärr var det också storm samtidigt. Ridhus för mig och Hisan med andra ord. Föst åkte dock snösulorna av. Han fick känningar av dem förra året och jag tycker att det är dumt att vänta på att han visar obehag i år, även om hovslagaren kommer på onsdag.

Jag åkte dit med planen att öva på hemläxan från dressyrträningen så dressyrutrustning på.

Den planen grusades dock.

Först träffade vi på en häst-dränkande-vattenpöl bakom ett staket... Hisan försökte krypa förbi den... kul att sitta på då. Men den var tydligen totalt ofantligt skräckinjagande.

När vi väl kom förbi den första faran och in i ridhuset stötte vi på problem nummer två. Det var nämligen ett enbettskörekipage i ridhuset med en sådan där vagn med två jättehjul. Vagnen gnisslade något förfärligt hela tiden.
Det tog en halvtimme av först skrittande vid hand och sedan uppsuttet för att lugna ner små känliga fullblodsnerver.

Först när vi blev själva i ridhuset slappnade Hisan av och jobbade helt ok, men vid detta laget fanns det inte mycket kraft kvar hos mig till att jobba så mycket som jag ville med läxan. Lite tempoväxlingar blev det men inte med den kvallitén som jag hade önskat.

Jag har också tittat på gamla filmer idag. Fantastiskt vilka ihärdiga och tålmodiga tränare jag har måste jag säga. Bitvis har tittandet varit mycket frustrerande att titta. Men kommentarerna från typ alla hoppträningar är- mer galopp... jo, jag ser ju det. Men det gick inte in då. Jag har inte lika många dressyrfilmer men samma där. Tränarna ber hela tiden om mer energi... hmm... Det är ju fortfarande ett problem för oss men nu på ett annat plan, eller lite närmare målet kanske...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0