Yihaa

Hoppning igen, det är förbaskat kul.

Hisan var mycket bättre i ordning idag än förra veckan då han var för laddad. Nu var vi helt i själslig balans, fast jag var lite för trött för mitt eget bästa.

Tord hade ställt upp två grupper av hinder på medellinjen. Två räcken och en oxer i varje grupp. Hindren stod som ett dragspel. Hänger ni alls med nu? Med en sådan här uppställning kan man variera vägarna massor. Man kan rida enkla hinder eller relaterade avstånd på böjt spår.
Dagens övning gick ut på att vi skulle sätta possitiv galopp i hästarna och sedan skulle vi hoppa en bana på tid för att sedan hoppa den igen och hyfsa tiden med 5 sekunder. Till banan fanns det utstälda koner som vi dessutom skulle runda för att inte snäva svängarna för mycket.

Nåväl, Hisan bjöd super och jag fick verkligen en bra känsla i honom där han tog tag i hindren och hoppade kanon.

När vi sedan skulle avsluta  övningen och rida banan fick jag totalhjärnsläpp... det händer lite för ofta tror jag. Jag får jobba på det. Men jag glömde vägen. Sedan när vägen väl blev rätt fick vi ett superstort språng över ena oxern och därför en sådan fart att jag missade nästa linje som var en snäv båge mellan två räcken och fyra galoppsprång. Detta gjorde att jag fick vända runt och fick en askass tid. Till nästa runda hyfsade jag tiden eftersom vägarna blev rätt men jag låg 5 sekunder efter de andra i tid totalt sett.

Känslan på Hisan var i vart fall super och anmälningen till tävlingen den 19 känns helt rätt... om nu bara vädret fixar till sig. Jag har även anmält mig till Lamicell cup i år som är en nationell stilhoppningstävling men regionala kval på 1.10 höjd. Man får ett schabrak för att man deltar så även om det inte går bra har det gett något. ;) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0