Snöstorm... igen

Då var det dax för den här vinterns femtioelfte snöstorm. Jag är förbaskat trött på det hela. Det hade varit en sak om pudersnön hade fått ligga. Den var ganska trevlig. Men blötsnö, drivor på vägarna så man knappt kan ta sig fram och is... det vill jag gärna slippa.

Dagens inplanerade del ett av hoppkursen som jag hade sett fram emot så mycket snöade inne. Trist men det var i vart fall tur att vi blev hemma i stället för att fastna med släp i en driva.
Vi gör ett nytt försök i morgon men med en förkortad variant på bara en dag. Risken finns att det skall snöa i natt så det kan va så att det inte blir av i morgon heller.

I kväll har jag varit ute och ridit med stallägaren. Vi hade en trevlig tur i grannskapet. Hästarna uppförde sig exemplariskt. Vi passerade ändå en snöplog ett antal gånger och galopperade i skogen där det oftast finns massor av vildsvin.

Turen blev lite längre än planerat då grusvägen som går upp till ödehuset var så igenblåst att snön skulle nått mina fötter sittandes på Hisan.
I stället red vi ut till bilvägen och galopperade på cykelbanan. Även här var det högt med snö, men inte lika mycket. Hästarna fick verkligen ta i för att ta sig fram.

Vi galopperade inte så långt utan skrittade sedan på den plogade vägbanan så att hästarna skulle få ta igen sig efter kraftprovet.

Djupsnögaloppen kostade dock Hisan en tappsko. Vad som är possitivt med snö är ju att det i princip inte sliter alls på hovar. Alltså kom vi hem med en hov som såg ut att precis fått skon avdragen och det var bara att spika på en annan dojja. Nu har vi dock ett litet bekymmer i att han bara har tre snösulor. Detta betyder i sin tur att jag får jaga rätt på nya i morgon, hur jag nu skall kunna hinna det. Det är ju ändå bra att han har skor på alla fyra fötter med brodd. Annars hade jag inte vågat släppa ut honom, än mindre rida i morgon.
Dessutom klurar jag på om jag kommer att kunna lyckas med att spika på sko med sula. Jag hoppas verkligen inte att materialet är krypigt... men jag har ju ingen aning. Testar man inte så vet man ju inte heller. Spännande med andra ord.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0