Sökes: blidväder

Alltså... räcker det inte med vinter nu? Jag är i vart fall less.

I måndags pallade jag inte åka till ridhuset så Hisan fick vila. Igår blev han skrittad i 45 minuter. Han hade tydligen försökt liva upp ritten lite hörde jag. ;)

Idag åkte jag till ridhuset.

Hisan var jätteenergisk och pigg. Inte alls besvärlig dock. Och kan ni tänka er. Den där köttätande skottkärran hade flyttat på sig och stog längre in i hörnet denna gången. Det avväpnade den tydligen helt för idag var den ofarlig. I stället fanns det annat att reagera på... som när någon i ridhuset nyser... ve och fasa.

Hisan jobbade över förväntan och var med på noterna. Jag försökte galoppera så mycket jag bara orkade för att han skulle få lite energi ur kroppen. Det är dock aldrig samma som att galoppera ute hur mycket man än försöker och hur stort nu än ridhuset är. I vart fall så red vi förvänd galopp på stor åtta. Galopperade över bommar (som var ridhusavdelare) på en stor volt.

Hade ett långt travarbete med mycket öppna och stänga och 10 metersvolter inlagda lite här och var.
Mot slutet av passet tänket jag gasa honom lite i galopp längs spåret men då brast det för Hisan. Han kunde inte längre hålla sig och var tvungen att bralla till det, sedan sparka i väggen och bli rädd för sig själv bara för att ha en ursäkt till att bralla lite till. Vi lyckades samla ihop oss och galopperade en massa till i lite mer moderat fart utan att det blev för kul.

I morgon har jag planerat in hoppning och jag är faktiskt lite orolig för att det skall bli lite för kul. Kanske skall jag se till att rasa av Hisan i den snöiga/hårda paddocken hemma innan. Jag får fundera lite på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0