Summerar 2010 och blickar nu framåt

Frågan är: Har jag uppnått mina mål? Var mina mål realistiska?
Jag har roat mig med att gå tillbaka i bloggen för att se vad jag i januari 2010 trodde att jag skulle uppnå.

Så här skrev jag då:

Lymfkörteln skall med stor sannolikhet bort så det problemet kan komma ur vägen. Sedan hoppas jag på att vi skall få vara hela och friska båda två.

-Våren skall senast användas till uppträning i både hoppning och dressyr inför tävlingssäsongen i sommar och jag skulle vilja tävla i båda grenarna även om dressyren mest blir på kul och inte skall prioriteras, vi har ju börjat bli mer stabila i formen så kanske det går att rida en lätt B med godkänt resultat i alla fall. Att bli stabil på 1.20 är hoppningens första mål i alla fall.
Jag hoppas inte att jag siktar för högt.

Jag har lite planer för Lena också men de är inte så precisa än. De kommer att prövas och omvärderas när jag ser om hon håller och vad hon vill.
Planen är att sätta igång så fort det går i sommar efter fölningen. Först och främst med körning men också med ridning. Det är först och främst Lena som skall bestämma här, men hon gillar att komma ut. Nivån på komma ut är upp till henne med andra ord.

Så här när jag ser tillbaka var jag nog rätt bra på det.

Hisan har under 2010 utvecklats massor.

-Lymfkörteln försvann i januari 2010 och efter det var det som om en propp gick ur och saker föll på plats en efter en under året. Så här med facit i hand tror jag att han var ganska allmännpåverkad av den.
Nu är den väck och jag saknar den inte!

-Vi har blivit stabila på 1.20. Vår sista tävling på Flyinge med ett nedslag kändes bra och jag ser mycket possitivt på vår tävlingssässong 2011.
Att jag tog hjälp av Sara som hoppade honom i somras och debuterade honom åt mig i 1.30/1.35 har varit ett lyckokast. Hästen har fått mer rutin och jag har fått mer självkänsla.

Att jag har börjat träna för Tord utöver Piia/Fredik/Janne träningarna på Flyinge känns som ett bra drag. Jag får mer fokus på mig som ryttare och det behövs för att utvecklas.

-Dressyren har jag inte kunnat lägga så mycket krut på som jag tänkte. Jag har lite bekymmer med att hitta en tränare som jag gillar och som har tid att träna mig.
Vi har dock gjort en start på 58% vilket inte är fy skam. Vi kan dock bättre.

Lena
Igångsättningen gick enligt plan.
Utbildningen som ridhäst gick framåt med stormsteg. Hon debuterade som hopphäst med bravur och som mest skuttade vi över ett hiner på 70cm på ett possitivt sätt.

Körningen var super. Hon var lugn. Jag kunde köra ut ur stallet själv. Det gick att knäppa av vagnen i lugn och ro på stallplan utan att hästen gick i taket.

Sedan gick allt i stå. Hon känner av sina gamla skador och ja, jag skall inte tjata mer om det.

Fölis
Hon har flyttat och trivs bra med sina nya vänner.
Att ledas och fångas är det som har skapat mest bekymmer men hon utvecklas och vi har lite att jobba på där.
Hon verkar växa upp till en liten go häst med mycket karraktär. Hon är orädd men precis som Kronoborgshästarna är hon reserverad.
Jag hoppas att hon har ärvt fler karrakträsdrag än så från sin mamma. ;)

Vad har jag då för planer för 2011.

För Hisans del:

-I hoppningen skall vi fortsätta på 1.20 nivå tillsammans. Jag siktar på den där Tour of Amatures i Falsterbo och kapasitet finns för det. Det är mest mattes huvud som också skall vara med men det skall vi försöka att lyckas med.
Längre fram i sommar siktar jag på att fortsätta sammarbetet med Sara och satsningen på 1.30 och uppåt.

-Dressyren då. Jag skall lägga energi på att hitta en fungerande lösning med tränare. Jag vill kunna rida en LB på godkänd procent och senare sikta vidare mot LA. Vi kan rörelserna, vi skall bara utföra dem utan att bli spända på en dressyrbana... inte så bara när man tänker efter. ;)

För Fölis väntar massor:

Hon skall i följande ordning:

Starta operation borstning här i januari.
Vad det innebär är att hon skall lära sig att stå still och bli borstad, och senare klara av samma uppbunden.

Hon skall fram emot sommaren flytta upp till Lund där jag skall påbörja tömkörning och snare inkörning. Jag skall få hjälp med detta, bland annat av Annette så bli in oroliga.

Fram emot hösten någon gång borde hon vara i vagn för första gången.

Exakt hur upplägget skall se ut därefter är jag inte säker på men det skall både innefatta vila och sedan uppträning inför premielopp 2012. Jag kommer att rådfråga framför allt Uffe om upplägg här.

2011 kommer att bli ett intressant år, det är ofrånkomligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0