Klinikbesök

Idag har vi varit för koll på ATG-kliniken i Malmö.

Jag ville kolla upp honom som jag skrev tidigare i och med att diagnosen som ställdes var allvarlig och att jag nog tyvärr skulle hänga upp mig på att det inte var ordentligt undersökt och därför mesa för mycket. Kanske dumt men jag är som jag är.

Vetrinären som undersökte var dessutom samma som från sista tävlingen i Trolleholm. Hon kände igen honom. ;)

Hisan fick springa på gången, vilket han först tyckte var så tråkigt att han knappt masade sig fram. Sedan blev det longering på grus och sist på asfalt. Vänster framben klämdes och böjdes i genom.

Konklutionen blev att Hisan inte är halt. Han hade visat om han hade en fissur så det är struket.
Han är svagare i högersidan vilket kan anas på volt på asfalt. Han har också tappat en hel del muskler bara på en veckas vila vilket inte direkt stärker högersidan.

Ordinationen vi fick var hem och rid.

Så det gjorde jag.

Dressyrsadel på och så trimmade vi lite på gräsplanen som används som framhoppning vid utetävlingar.

Hisan var fin men lite matt. Han har ju ätit bra mycket mindre mat än vanligt nu när han har gått på halvfart. Jag brukar göra så när han sätts igång. Mycket mindre mat och så ökar jag motionen först och därefter kommer maten. Nu är det dax att öka den lite så sagt och gjort.

Nu kör vi på igen helt enkelt. ;)

Jag var även nere och red i Blentarp och pysslade med Fölis i kväll.
Lika snäll som vanligt var hon. Stod så fint i gången och lyfte fötter bara jag viskade till henne att jag ville hålla i tassen.
Jag skall försöka hinna med att klä på henne lite grejer till helgen. Vi borde ju kunna börja prova huvudlag och gjord runt magen snart. :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0