Snett skall bli rakt

Redigerat inlägg

Vilket pass det blev i kväll... och vilken tid det tog.

Jag hade bokat tid för träning för Mattias och vi begav oss av i god tid. Lite väl god tid visade det sig. 5 minuter tog det att köra. Jag är helt lost utan min GPS så vi var en halvtimma tidiga... bra där Ulrika.
Möjligtvis blev det lite drygt när det visade sig att trängaren var en sisådär 40 minuter sen...

Turligt nog pallade jag att vänta för jag behövde verkligen hjälp med ridningen av Hisan idag.
Han var motig. Inte med tempot denna gången utan formen. Tempo hade vi massor och jag blev uppriktigt förvånad över hur fint han svarade på skänkeln. Vi fick mycket beröm för det dessutom. 

Men i stället hade vi nada samarbetsvilja när det gällde form. Alltid är det något. Hisan var inte alls med på noterna där och gick alltså emot mig fast på ett nytt sätt. Han tänker för mycket den där och kommer på snillrika lösningar på att slippa.

Vi red mycket sidvärtsövningar idag för att få honom rak. Föst att flytta undan rumpan på böjt spår och sedan samma övning längs långsidan. Därefter gick vi över till att rida skänkelvikning med mycket tvärning.
Hisan är duktig på att flytta sig undan, men kan böjer sig också gärna. I just dessa övningar skall han ju vara rak.

Hisan är dessutom duktig på att flytta ut höger bog och för att kompensera sitter jag över till höger. På några av dagens filmer ser man det så tydligt att det nästan är smärtsamt.

I dressyrträningen säger allt Mattias att jag skall ha en rak häst. På hoppträningarna säger Tord att jag sällan böjer honom. Lite förbryllad över detta är jag men jag antar att Tord vill ha ställning och Mattias ser en förböjd häst i framför allt hästen när jag försöker ställa nacken men lite lyckas så bra. Jag får försöka studera filmerna för att begripa tror jag.

Hisan kom som sagt inte helt igenom under träningen. Vissa steg kändes helt underbara och vissa behöver vi ju inte direkt sätta ord på.. men det var lärorikt. Vi fick dessutom läxa att rida mer undan för skänkeln som idag för att rakrikta.

Något jag uppmärksammade idag var att Hisan halkade på underlaget i avsaktningarna. Galet, det brukar han inte göra i ridhus. Det var bark i underlaget här, det är det ju i Stallerhult också och där har han aldrig halkat så.

Film kommer att komma inom kort, så fort jag hinner redigera den. det är nämligen hela 23 minuter film och det är lite långt att lägga upp på nätet oredigerat. Jag har inte ens hunnnit kolla igenom allt själv än. ;)
Jag har sovit så dåligt på sistonne att det inte finns energi över till extra pyssel på kvällarna. Den trenden hoppas jag i vart fall att jag har vänt nu, men det tar ett par dagar att komma i fatt till en mer normal nivå.

I morgon kväll skall vi hoppa vilket skall bli superkul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0