Dressyrframsteg

Det går framåt även på dressyrfronten här. ;)

Hisan är så fin just nu och bit för bit verkar falla på plats.

Igår var det dressyrträning och ursprungsplanen var att jag inte skulle rida själv men nu blev det så ändå. Tyvärr blev det heller ingen film.
Jag var nog dessutom lite för trött för att det skulle vara optimalt och det måste jag se till att göra något åt. Mer motion åt matten med andra ord.
Jag kände det på torsdagens hoppning också att jag är helt matt just nu. Antingen har jag något som är på gång att bryta ut eller så är det vårtrötthet som är boven i dramat.

Fast nu var det inte mig vi skulle fokusera på.

Jag värmde först upp Hisan själv och sedan började vi med att jobba med skritten.
Målet var att Hisan skulle vilja ta stöd och vilja bli kvar i en rund form i skritten. Normalt sätt är han mycket tjafsig och vill inte riktigt komma hop sig alls i skritten utan går emot, släpar benen efter sig och kastar med huvudet.
Nu fick vi honom att vilja  gå kvar i rund form. Vi jobbade också med övergångar och de är på gång att bli bättre även om de inte är helt bra än.

Vi red även en del sidvärts. Hisan är duktig på att skuta ut ytterbogen och det krävs att jag verkligen passar den hela tiden.

I galoppen jobbade vi med att han skulle korta sig och bli snärtigare från backen. Vi red små bågar längs långsidorna i förvänd galopp för att han skulle komma ihop mera.

Hisan var mycket finare i formen denna gången än sist. Det var mycket stor skillnad till och med. Massagebehandlingen förra veckan gjorde mycket gott.

I och med de framsteg som vi gör så skall det bli jättekul att testa att tävla dressyr igen om två veckor. Alla tips jag fick från förra helgens programridning kommer också att komma väl till pass. Bara vi kan överleva att gå förbi den där farliga typen som sitter vid bordet vid C i ridhuset så skall det nog bli bra. ;)

Nu under helgen är det terrängträning för Janne Jönsson som gäller. Vi skall börja med lite hoppning i ridhuset idag och förhoppningsvis terränghinder ute i morgon (en liten reservation för underlaget finns... men i så fall flyttar hindren in så terräng blir det oavsett). =D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0