uppladdning

Tillägg om Fölis

Det var inte bara Hisan som hans med igår. Fölis fick också en snabb rykt och en massa kramar och pussar. Jag måste se till att hinna ner i dagsljus snart. Tjejen växer i vart fall för varje gång och hon blir bara mysigare och mysigare. Hon uppför sig bra och jag får bara höra possitivt om henne. Det känns väldigt bra måste jag säga.
Så fort all turbulens runt hr det kommer att bli med jobb och annat för mig har lagt sig så skall jag lägga mer tid på henne. Det är hon verkligen värd.

Nu har vi haft tävlingsuppladdning i hoppning för Tord.

Vi hoppade linjer, rakt fram 5 språng och böjt spår också 5. Kombination på 7,5m, det vill säga ett språng.
Detta för att ladda upp inför söndagens tävling.

I början av passet var Hisan lite matt. Troligtvis efter gårdagens dressyr. Det innebär att lördagens ridning enbart kommer att bli lätt för att behålla power till söndagen. Jag skulle vilja ha ridit ut och helst i Vombskogen, men det kan jag väl se mig om i stjärnorna efter. Det är för långt att åka för sunkigt fryst underlag men när det väl har tinat är det värt det alla gånger.
Den som lever får se heter det så lördagens ridning kommer inte att planeras förrän i sista stund.

Tillbaka till idag då. Mattheten kombinerades med att högergaloppen inte fungerade alls till en början. Han ville inte fram och han kändes kantig platt och näst intill 4-taktig. Inte bra med andra ord. Vänster galopp var en fröjd. Rund och mjuk och reglerbar.

Halvvägs in i passet lossnade det dock och vi fick igång galoppen även i höger.

När kombinationen höjdes hade vi två stopp på insprånget då jag fegade och slutade rida... min signum vid detta laget. När jag väl blev sur på mig sjläv och red så fungerade det super och vi hoppade som bara den.

Vi avslutade med att göra en liten bana.
Högervarv mot oxer, fortsatt högersvängväng mot ny oxer och sedan lite böjt spår mot smalt räcke med björkbommar.
Vänster sväng och sedan kombinationen, räcke räcke ett språng. Fortsatt vänstersväng och så tillbaka längs andra långsidan oxer 5 språng räcket med björkbommarna. Det kändes bra till slut och Hisan var taggad.

Nu skall jag bara vara med mentalt också till på söndag. Det kommer att bli en utmaning för jag skall på bal på lördag...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0